Mutlu Hayatın Anahtarı

Bir varmış bir yokmuş, kadının biri sabah kalkmış, 
aynaya bakmış ve kafasında yalnız üç kıl saç görmüş. 
“Hımm, demiş galiba bugün saçımı örgü yapacağım!”
Öyle de yapmış, günü de harika geçmiş!

Ertesi gün kalkmış, aynaya bakmış, kafasında iki tel saç kalmışmış.
“H-M-M,” demiş, “Bugün saçımı ikiye ayıracağım demiş.”
Dediğini de yapmış, harika bir gün geçirmiş.

Bir ertesi gene kalkmış, aynaya bakmış, kafasında tek tel saç var.
“Tamam, tamam, artık bugün atkuyruğu yaparım.” demiş.
Öyle de yapmış ve çok çok güzel bir gün geçirmiş.

Daha bir ertesi, aynaya baktığında, kafasında bir tek tel bile kalmamışmış!
“WoW!” diye bağırmış.
“Bugün saç derdim yok!”

Özetle 

Bakış açısı her şeydir! Hayat, fırtınanın geçmesini beklemek değildir ki! Yağmurda dans etmeyi becerebilmektir!...

Kimse dört dörtlük değil., hayatları da imkanları da sahip oldukları da. Ancak olanla yetinmesini, eksiklerimizle kusurlarımızla düzgün yaşamasını bilmek gerekiyor. Hepimizin çevresinde vardır ya hani bazı şükürsüz insanlar; çok şeyi vardır ama hep aklı kendinde olmayandadır . Onlar neye sahip olurlarsa olsunlar, mutlu olamazlar. Hep birşeyleri eksiktir çünkü. Onlar hep olmayanı görürler.

Kimi insan da eskikleri olsa da elindekiyle mutludur. Azıcık imkanı ile şükür etmekten vaz geçmez. Olmayana değil de olana odaklanırlar. Gerekirse azıcık aşım ağrısız başım der, başına kötü bir olay bile geldiğinde bile  "buna da şükür" der. 

İşte hep şükredenler, kendine ve çevresine düşünceleri, davranışları ve sözleri ile örnek olup, umut verenler. İşte onlar gerçekten mutludurlar, ve mutluluk onlara yeni mutluluklar, yeni şükür sebepleri getirir. 

Biraz Secret filmindeki gibi, biraz "çekim yasası" gibi.  Dilimizde, aklımızda hep güzel sözler olmalı, kendimizi hep güzel koşullar içinde görmeliyiz ki o hayaller gerçeğe dönüşsün.

Yağmurlu havada sudan çıkmış balığa bile dönsek :) ne güzel yağmur yağıyor, ne güzel ıslandım demeli. 




Enseyi karatmayın derdi rahmetli  Çetin Altan her yazısının sonunda, gerçekten de enseyi karartmanın kendini üzmekten, yüzünü sarkıtıp, çevreni de kendin gibi mutsuz etmekten başka faydası yok.

Hastalıkları körükleyen en önemli faktörün stres olduğunu unutmayın, kafaya takmayalım gitsin...


Hayat dediğin öyle de geçiyor, böyle de geçiyor. Mesele güzel geçirebilmekte, güzel anılabilmekte. :)




Yorumlar

  1. Bence de enseyi karartmamak lazım 😊. Şükretmek en güzel maneviyat. Son nefesinde bile şükrü dilinden düşürmeyen Babamı hatırlatır bana şükür 🤗. Böylece unutmama da engel olur. Onun için ben hep şükredenlerdenim. Yolu bir kez olsun Polyanna'yı okumaktan geçen biri zaten küçük şeylerden mutluluk çıkartmayı bilen biridir. Güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Bence de enseyi karartmamak lazım 😊. Şükretmek en güzel maneviyat. Son nefesinde bile şükrü dilinden düşürmeyen Babamı hatırlatır bana şükür 🤗. Böylece unutmama da engel olur. Onun için ben hep şükredenlerdenim. Yolu bir kez olsun Polyanna'yı okumaktan geçen biri zaten küçük şeylerden mutluluk çıkartmayı bilen biridir. Güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yolumuz hastaneden geçti de unuttuğumuz sağlık gibi değerleri hatırladım birden . En önemlisi sağlık..sıhhat.. Sahip olduklarımızı unutuyoruz hep.

      Sil
  3. Gerçekten arada bir bu tarz yazılar okumak beni o kadar mutlu ediyor ve kendime getiriyor ki... Çok motive edici ve güzel bir yazı olmuş :) Elbette bilmediğimiz şeyler değil; ama ne demişler " İnsan bin söz duyar dinlemez, bir söz duyar iştir. " İşte bazen tam da zamanı oluyor böyle değerleri hatırlamanın. Elinize sağlık, sevgilerimle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsınız siz de gerçekten de hep biliyoruz, hep duyuyoruz da ne kadar sık hatırlasak belki anca o zaman etkili oluyor. Ben de bu tip bir yazı okuduğumda, film izlediğimde duygularım sizinle aynı oluyor. İşte dile kolay biraz da.. Teoride biliyoruz da pratikte zorlanıyoruz :)

      Sil
  4. Harika bir yazı olmuş ben mutlu olmak için insanlarla ilişkilerimi sadeleştirdim :) eskisinden daha mutluyum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bana da iyi geliyor, böyle hatırlatmalar. Hayat gaalesinde unutuyoruz çoğu zaman şükretmeyi, ve yok yere kendimize hayatı zehir ediyoruz.
      İlişkiler de çok önemli ve onları yönetmek de bizim elimizde.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı