Bebek Şampuanının Akla Gelmeyen Kullanım Alanı ve Blaferit Dedikleri

Gözlerimizi daha güzel gösterme konusunu önemseriz, kirpiklerimiz upuzun olsun, hacimli olsun isteriz ..Pek çok şeyi gözlerimizle daha konuşmadan karşı tarafa aktarırız da gözlerimize gereken özeni göstermeyiz.

Bebek şampuanı ile göz makyajı temizleme

Özellikle de biz kadınlar makyajla uyumak, makyaj temizlerken de hoyratça davranmak suretiyle gözlerimizi ve göz çevremizi oldukça yıpratıyoruz . Bazen hepsini düzgün şekilde yapsak da yetmeyebiliyor, uykusuzluk, stres, üzüntü gözlerde iltihap, enfeksiyon oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ya da bir şekilde mikrop bulaşabiliyor.

Gözlerimdeki batma, yanma kaşınma iki gün içerisinde ağrıya dönüşmüştü. Ağrı olunca insan korkuyor tabi ve daha da beklemeden hemen Dünya Göz'e gittim. Haftasonu nöbetçi doktor vardı teşhisi hemencecik koydu "blaferit" olmuşum. Yani kirpik dibi iltihabı. Sebebi kirpiklerin dibindeki yağlanma ve bakteri gelişimine açık hale gelmesi imiş. Doktor bana gözlerimi sabahları uyanınca bebek şampuanı ile iyice yıkamamam gerektiğini söyleyip iki de göz damlası yazdı.



Bir de moralimi bozdu saolsun bundan sonra böyle devam eder, iyileşir tekrar aynı sorunları yaşarsınız damlalar bitince artık tamam bu hastalık sizinle gibi birşeyler söyledi.
Ertesinde seyahate çıkmıştık, bir gözüm iyileşti düzeldi diye sevinirken, bir sabah öteki gözüm şiş uyandım çok can sıkıcıydı. Neyseki 1-2 günde düzeldi. Eve döner dönmez kontrole koştum ama bu sefer başka doktora gitmek istedim. Yine Dünya Göz'de başka bir doktora muayene oldum bu doktor başka bir damla verdi, gözün kurumasını önlemeye yönelik. O çok iyi geldi. Bebek şampuanını  o doktor da önerdi ve diğer doktorun artık bu hastalık sizinle söylemini biraz yumuşattı. Dedi ki "uykunuzu almaz, beslenmenize dikkat etmez, stres yaparsanız tekrar edebilir, vitamin alın. "
Bu açıklama daha iyiydi.

Şimdilerde gözlerimde batma, yanma vs. bir sıkıntı hissedersem hemen bebek şampuanı ile yıkıyorum, bir kaç sefer makyaj temizleyici niyetine kullandım tavsiye olunur. Acil durumlar için önerebilirim. Bir de göz çevreme badem yağı, hindistan cevizi yağı gibi yağları da sürmeyi bıraktım varsın kirpiklerim beslenmesin, yağlanıp da iltihaba açık hale gelir sonra maazallah diyorum ve   umarım blaferit tekrar etmez diyorum. Çünkü gerçekten ağrılı ve acılıydı.

Sağlık dolu günler dileklerimle..

Yorumlar

  1. Bebe şampuanının makyaj temizleyici olarak kullanıldığını duymuştum ama hiç denemedim.Size de geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, can sıkıcı birşey gerçekten bir de doktor düzelmez diyince iyice moral bozucu oldu.
      Çapak vs. için de sabahları bebe şampuanı ile yıkamak iyi bir çözüm :)

      Sil
  2. Göz makyaj temizleyicisi olarak kullanıyorum 4 yıldır ve çok memnunum.Paylaşım için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktor dediğinde çok şaşırmıştım ama ben de google da arayınca böyle bir kullanım alanı olduğundan emin oldum :))) evde hazırda olduğu için de rahat oldu benim için.

      Sil
  3. Cok guzel bir bilgi deneyecegim mutlaka.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel bir bilgi deneyecegim mutlaka.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. canım bende makyaj temizliginde bebek şampuanı kullanıyorum bazende LaRoche Solition Micellaire Physiologic :) yazılarını takip edicem başarılar sevgiler instagram dostun cigdembbb

    YanıtlaSil
  6. aynı şeyi gecen perşembe Dünyagöz Pendik'teki doktorum babam ve bana da söyledi. :) uyguluyoruz. :)

    YanıtlaSil
  7. Ben isim Irrua Uzmanı Hastanesi doktor biri tarafından Dr Rex Kelvin değilim, ben nasıl çalıştığını ve biz satın alma ve örneğin insan organlarının satış için yıl için yeniden başladığını internette reklamı için hastane yönetimi tarafından fırsatı verilecektir var Eğer orada bu teklifi ilgilenen varsa böbrek, aşağıda e-posta adresinden hastane irtibata geçmekte tereddüt etmeyiniz: irrua uzman hastane organları Cerrahi uzman olan ve bir donör olarak o riski yoktur.
    Ve bu bizim e-posta:
    irruaspecialisthospital20@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. Şuan benim için çok yararlı bir bilgi oldu.
    Umarım en kısa sürede benimki de geçer.
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı