Peynirli Kabak Sandal
Bazen ne yemek yapacağıma karar veremediğim zamanlarda, hiç üzerine düşünmeden marketlerde, manavlarda mevsim sebzesi neyse alıyorum. Sonra ona farklı tarif arıyorum. Önce ayakkabı, sonra elbise seçmek gibi biraz.
Bu seferki tarif de öyle çıktı ortaya.
Buzdolabında bana bakan kabaklara farklı ne yapsam derken kıymalı, etli kabak sandallar ilişti gözüme. Kıymalar donuktu, et almaya vakit yoktu.
Sonunda sandalı peynirle doldurmaya karar verdim.
Beşamel soslu tarifler gördüm ama, un katıp sağlıklı birşeyi unlamak istemedim. Tamam tarife geçiyorummmm.
Malzemeler:
Bu seferki tarif de öyle çıktı ortaya.
Buzdolabında bana bakan kabaklara farklı ne yapsam derken kıymalı, etli kabak sandallar ilişti gözüme. Kıymalar donuktu, et almaya vakit yoktu.
Sonunda sandalı peynirle doldurmaya karar verdim.
Beşamel soslu tarifler gördüm ama, un katıp sağlıklı birşeyi unlamak istemedim. Tamam tarife geçiyorummmm.
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- Kabağın içini doldurmak için peynir. (Ben yumuşak peynir kullandım.)
- 2 yumurta
- Biraz dereotu
- Biraz kaşar
Yapılışı:
Kabaklar ortalarından ikiye kesilip, içleri sap kısımlarından boşluk bırakarak kaşıkla kabaklar zedelemeden oyulur. İçleri alınmış kabaklar 5 dakika haşlanır. Fazla haşlamayın.
İçi için;
2 yumurtayı kırıp çırpın, tuz ilave edin, ardından peynir ve biraz dereotu.
İçleri doldurduktan sonra fırına vermeden önce kaşar rendesi ilave edin. Sonra verin fırına ;)
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kaşarlar renk değiştirene kadar pişirin.
Kabak, yaz yemekleri için harika bir sebze. Dolmasından kabak çırpmasına, mücverinden sandalına :)
YanıtlaSilDoğru çok da faydalı, sebze ile aram yoktu. Alıştırıyorum kendimi .
SilÇok güzel yazılarınız var bloğunuza çok emek harcadığınız belli
SilHem leziz hem hafif hem de sağlıklı bir tarif.Ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilÇook teşekkür ederim, amin. Senin de yazan ellerin dert görmesin :))) Gerçekten de hem hafif hem lezzetli.
SilElinize sağlık.Çok güzel bir tarif
YanıtlaSil