Çekim Yasası ile 7 Adımda Hıdırellez'de Nasıl Dilek Dilenir

Hayatınızda daha iyi olmasını istediğiniz birşeyler var ise, ki  mutlaka vardır. İnsanoğlunun istekleri, ihtiyaçları bitmez.
Ah bir olsa dedikleriniz için bu sene Hıdırellez'de biraz el işi çalışmasına ne dersiniz? Bu seneki Hıdırellez'e çok az kaldı, şimdiden söylemesi benden olsun.
Geçen sene  geç saatte öğrenmiştim o gecenin Hıdırellez olduğunu, apar topar bir resim çizişim vardı, unutmuyorum bir yandan google'dan detayları okuyordum bir yandan sanki önemli bir projeyi yetiştiriyor gibi de telaş yapıyordum ama istekler, hayaller, dilekler de bir çeşit proje değil mi zaten hem de hayatımızın projeleri..Onlara da hak ettiği değeri vermek gerekiyor.Çok şükür, geçen sene çizdiklerim oldu :) En alaturkasından, en cemiyet hayatının önde gidenlerine kadar köylüsü, şehirlisi, ilkokul mezunundan, doktoralısına bugüne anlam yükleyen çok. Ay ben öyle şeylere inanmam, saçmalık diyen arkadaşınız o gece ortalıktan kayboldu ise bilin ki evde Hıdırellez ritüelleri için hazırlık yapıyordur :)




Tüh keşke bende bilseydim,ay ben kaçırdım tüh tüh vah vah dememek için  bu tarihi şimdiden not edin, bu sene  5 Mayıs'ı  6 Mayıs'a bağlayan gece Hıdırellez . 
Eski takvime göre kışın bitişi olarak kabul edilen 5 Mayıs günü yaşam şerbeti içerek ölümsüzlüğe ulaşan Hızır'ın yer yüzüne inip  İlyas ile buluştuğu, güçlerini birleştirip  iyileri mükafatlandırmak için onların dileklerini gerçekleştirdiğine ve o gece evleri, bahçeleri gezdiğine ve geçtikleri yerleri nurlandırıp, bereketlendirdiklerine inanılır. 

Bu ikiliden daha çok Hızır öne çıkmıştır.

Hızır;
  • Kalbi temiz, Allah'a inanan insanlara yardım eder.
  • Uğradığı yerlere bolluk, bereket, zenginlik sunar.
  • Dertlilere derman, hastalara şifa verir.
  • Bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlar.
  • İnsanların şanslarının açılmasına yardım eder.
  • Uğur ve kısmet sembolüdür.
  • Mucize ve keramet sahibidir.

Hıdırellez ve Çekim Yasası arasında ortak bir bağ olduğunu düşünüyorum. Hayatın sırrını verdiğini ima eden, "Secret" "Çekim Yasası"  filmini izleyenler, kitabını okuyanlar bilirler. 

Çekim Yasası olumlu düşün, iyi enerjiler içinde ol, kendini istediğin olmuş gibi düşün hayal et gerisini düşünme, ısrar etme, unut der. Hayatın o sırada kötü de gitse, sen kendini hep iyi hayal et, bolluk bereketi mutluluk içinde yaşadığını düşün, iyilik, güzellik, birlik beraberlik içerikli sembolleri hayatında bulundur ve asla ümitsizlğe kapılma isteklerini kendine çekeceksin der.
Tıpkı gül ağacının altına istediklerimizin resmini çizip bırakıp, sonra da sabaha karşı aldıktan sonra, isteklerinin 1 yıl içerisinde gerçekleşeceğine inanmak gibi. 
Çekim Yasası isteklerini gözünün önünde canlandır, ve hatta yaz, ya da resmet der.
Hıdırellez'de isteklerimizi bir kağıda detayları ile çizmemiz.

Atasözlerine bile geçmiş kalıplar da anlatılan hep aynı aslında..
"Birşeyi 40 kere söylersen olur"
"İyi düşün, iyi olsun"
Bunlar da sadecee Hıdırellez'e özel özlü sözler ;)


Hıdırellez ateşini büyüttük, dertlerimizi söndürdük.
Az bilirim, uz bilirim, Hıdırellez'den sonra yaz bilirim.
Hıdırellez yağmurlarının damlaları altın olur.
Hıdırellez’e kadar bir tutam, Hıdırellez'den sonra tutam tutam.
Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez.

Yaz dileğini tahtaya. Bu hafta olmazsa olur haftaya. 


Bizim toprakların sembolik bayramı, bir yandan UNESCO'nun "Somut olmayan kültür mirasları" listesinde harıl harıl değerlendiriliyor, sonuçlar bu sene sonu belli olacak, o zaman Hıdırellez somut da soyut da olsa literatürde isminin altını bir kez daha çizmiş olacak. Eskiden daha çok eğlencelik görülen sadece çingenelerin lastik yakıp, ateşin üzerinden atladığı gün olarak akıllarımızda kalan bu gün özellikle belkide daha çok kişisel farkındalığımız adına önemli olabilir.




 Belkide hayatımızda eksikliğini hissettiğimiz ama tam olarak adını koyamadığımız şeyi bu  gece düşüne düşüne buluruz :) Düşünmek, hem de olumlu düşünmek önemli . Birşey isterken olumsuzu düşlemek yok, birinin kötülüğünü istemek yok. 

Herşeyin bir yolu yordamı  olduğu gibi, o gece isteklerde bulunmanın da bir takım ritüelleri var. Bunları aşağıda derledim, 
işte 7 maddede Hıdırellez'de neler yapılır, nasıl dilek dilenir ;


1. Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu bu günde dileklerimizin gerçek olması için öncelikle hiçbir canlıya zarar vermeyeceğiz. Bugün yeşil hiç bir şeyi koparmayacağımız ve kimseyi kırmayacağımız bir güne uyandık.
2. Pencereleri Açıyoruz. Hıdırellez günü erkenden kalkıp, evimizin kapı ve pencerelerini biraz açık bırakıyoruz ve bugün yeryüzüne inen tazelik ve bereketi içeriye alıyoruz.

3. Yüzümüzü Doğaya Dönüyoruz. Bugün fırsat buldukça - ya da fırsat yaratıp - çıplak ayakla toprağa temas ediyoruz. İmkanımız varsa kırlara, bağlara, bahçelere çıkıyoruz ki Hızır’ın ayak izlerine basıp onun enerjisinden nasiplenelim. Dileklerimizi topraklanmış olarak dilemek her zaman daha etkilidir. 

4. Bugün mutlaka bir gül ağacı bulmalısınız. Hızır ve İlyas gül ağacı altında buluştukları için başka ağaç olmaz. Dibinde rahatça dilek dileyebileceğiniz ve bu gece sabaha karşı tekrar ziyaret edebileceğiniz bir ağaç olmalı.  

5. Dileğimizi Yazıp Çizebiliriz. Dileğimizi açıkça bir kağıda yazmak ya da resim çizmek geçerli bir yöntemdir. Sağlık para, aşk, mutluluk gibi soyut kavramları yazarak, ev, araba, iş yeri gibi somut istekleri çizerek dileğimizi net aktarabiliriz. . Ya da Resim Kesebiliriz. Çizimim kötü, araba çizip dilesem evrenden at gelir diyorsanız, dergilerden dileyeceğiniz şeyin resmini kesip bir keseye koyup gül ağacının altına koyabilirsiniz.

6. Kesemizi gece olduktan sonra gömdüğümüz yerden çıkarıyoruz. Kimine göre ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi. Yalnız, gün ağarmadan çıkarmak gerek.
7. Dileğimizi Suya Atıyoruz. Hızır’ın karadan, İlyas ’ın denizden geldiği söylenir. Gün boyu HIzır'ın toprak enerjisi ile beslenen kesemizi çıkarıp su elementi ile kavuşturmanın vakti geldi. Dilek kesemizi suya atıyoruz. Ya da çevredeki su birikintisi neyse oraya..

Huzurumuzu  bozmayacak bize mutluluk ve bereket getirecek dilekler dileyelim . Dilek dilerken dikkatli olmak lazım, nasıl olmaz deyip de gerçekleşen hayalimize hazır değilsek kimse pişman olmasın sonra .
Kiloların gitmesi, ev, araba, okulun bitmesi, bir işe girmek, terfi etmek, eş bulmak, çocuk sahibi olmak, çocukların istediği okulları kazanması ne ise dileyelim. Dilerim önce Allah'tan herkesin gönlündeki güzellikler kendilerini ve çevrelerini kuşatır.






Düşüncelerine dikkat et çünkü onlar söz olur.

Sözlerine dikkat et, davranış olur.

Davranışlarına dikkat et alışkanlık olur.
Alışkanlıklarına dikkat et senin karakterini oluşturur.
Karakterine dikkat çünkü o senin kaderini oluşturur.
Kaderine dikkat et çünkü o senin yaşantın olur.


Yorumlar

  1. Ne güzel yazmışın ya Çok güzel temenniler ve güzel dileklerle dolmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben inanıyorum böyle şeylere, inanmak istiyorum :))

      Sil
  2. Hıdırellez geldı mı? Hangı ara geçti ne oldu ne yaptım 😅Bilemiyorum. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti bile :) 5 Mayıs'taydı . Olsun. Hıdırellez duası diye bir dua var, isterseniz onu okursunuz :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı