1 Ekim Dünya Kahve Günü'müz Kutlu Olsun :)/ International Coffee Day

Dünya Kahve günü şerefine buyurun kahve sözlüğüne (aşağıdakiler en sık duyduklarımızdan, tabi kahve çeşidi çook)çeşit çeşit kahvelerden seçin beğenin 😋☕ Onca çeşidin içinde  sade Türk Kahvesi'nin yeri ayrı ama değil mi? Hem onlardan falda bakılmaz ki :)



☕Espresso: Neredeyse tüm kahvelerin başlangıç noktası diyebiliriz kendisine. İnce şekilde öğütülmüş kahve, kahve makinesinde belirli bir basınç ve yüksek ısıdaki suyla süzülerek bardağa dökülür. 25 ml. ve 30 ml. arasında değişir. Birimi shot'tır.
☕Americano: Bir shot espresso ve üzerine sıcak su eklenerek hazırlanan kahvedir. 30 ml. espresso üzerine yaklaşık olarak 470 ml. su eklenir.
☕Doppio: İki shot espresso üzerine su eklenerek hazırlanır. Americano'dan daha serttir. Yaklaşık 60 ml.'lik kahve ve 440 ml. su eklenerek oluşturulur.
☕Lungo: Üç shot espresso üzerine eklenen suyla ortaya çıkar. Espresso türleri arasında az tercih edilen bir tür kahvedir.
☕Caffe crema: Espresso'nun eski adı olarak adlandırılabilecek, günümüzde İsviçre'de servis edilen ve 180 ml. espresso, 240 ml. suyla hazırlanan kahvedir.
☕Affogato: Bir ya da iki shot espresso içine koyulan iki kaşık vanilyalı dondurmayla hazırlanandır. Vanilyalı dondurmanın kokusu ve tadı yavaşça kahveye geçer. Afiyetle içilir.
☕Espresso Romano: Adında Romano geçmesine rağmen İtalya'yla hiçbir ilgisi olmayan bir kahvedir. Bu kahvenin özelliği bir shot espresso'nun yanında verilen limon dilimidir.
Ristretto: Bir shot espresso bana çok gelir diyenler için hazırlanan kahvedir. Ristretto'yu hazırlamak için kullanılan kahve oranı normal espresso'nun yarısı kadardır.
☕Cafe bombon: İspanya'nın nev-i şahsına münhasır kahvesidir. 1 espresso shot'ı ve aynı oranda yoğunlaştırılmış sütle hazırlanır. Kahvenin iki kademeli görünmesini sağlamak için süt yavaşça dökülür ve dibe çökmesi beklenir.
☕Cappuccino: Espresso, sıcak süt ve süt köpüğünden oluşan, Türkiye'de de oldukça yaygın tüketilen bir kahvedir. Kahvenin ısısını korumak için porselen bardakta servis edilir.
☕Cortado: Kahvenin acılığı ve asiditesini azaltmak amacıyla espresso shot'ının yarısı oranda eklenen sütle oluşan kahvedir. Portekiz'de bolca tüketilir.
☕Latte: Bir espresso shot'ın üzerine 3 ya da 5 oranda eklenen buharlanmış sütle hazırlanan latte, latte art'ıyla aşina ve hastası olduğumuz kahvelerden bir tanesi.
☕Espressino: Latte'ye benzeyen ancak içinde kakao bulunan kahvedir.
☕Flat white: Avustralya ve Yeni Zelanda arasında kıyasıya rekabete neden olan kahvedir. Çıkış noktası olarak bu iki ülke gösterilir. İki shot espresso üzerine eklenen tamamen pürüzsüz hale getirilmiş sütle hazırlanır.
Macchiato: Bir shot espresso içine eklenen yoğunlaştırılmış sütle hazırlanır. Espresso'dan daha yoğun bir lezzete sahiptir. Genellikle üzerine kakao eklenir.
☕Vienna coffee: Espresso'yla hazırlanan ve üzerine çırpılmış krema eklenilen bir kahvedir. Avusturya Viyana'nın resmi kahvesidir.
☕Café au lait: Bir shot espresso ve aynı oranda ısıtılmış sütle hazırlanan, Fransa'da en çok tüketilen kahvedir.
☕Espresso con panna: Vienna coffee gibi, espresso con panna da espresso üzerine eklenen çırpılmış kremayla servis edilir.

Yorumlar

  1. ne güzel bilgiler =) kahve konusunda biraz geriyim çok içmiyorum ama çok sevdiğim bir kaç çeşidi var =) harika bir yazı, sizin de dünya kahve gününüz kutlu olsun =) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ben çok seviyorum işe başladığımda alışmıştım :) ders çalışırken de nescafe iyi gelirdi şimdi evde her gün evde bi sade türk kahvesi icio bi de fal kapatıyorum deli gibi 😂

      Sil
    2. Çok teşekkürler ben çok seviyorum işe başladığımda alışmıştım :) ders çalışırken de nescafe iyi gelirdi şimdi evde her gün evde bi sade türk kahvesi icio bi de fal kapatıyorum deli gibi 😂

      Sil
  2. Bilgiler için teşekkür ederİZ. Bloguma da beklerim takipteyim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim hatta fazla bile içiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 2 fincanı geçmemeye çalışıyorum ben

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı