Sömestr Tatilinde Çocuklarla Gidilebilecek 25 Yer Önerisi

20 Ocak Günü  karne günü, mini mini 1'ler, çalışkan 2'ler.... derken pek çok yavrumuz karne alacak, yarı-yıl tatiline çıkacak. En güzel tatil dinlenmek diye düşünüyorum ama bir yandan da çocukların evde kalınca nasıl sıkıldığını, bir kaç güne kalmadan hepsi tabletle yatıp kalkan, ya da tüm günü Tv karşısında geçiren oflayan poflayan halleri geliyor gözümün önüne. Bir parça planlı programlı olarak, her günü olmasa da 2 haftanın içinde çeşitli günlere aktiviteler yerleştirilirse sömestr tatili tadından yenmez .



Sömestr tatilinde çalışan anneler belki de çocuklarını aile büyüklerine teslim edecek, belki de bakıcılarla kalacak çocukların çoğu. Ya da bazı anneler babalar gibi siz de bu iki haftaya özel 1 hafta izin alanlardansınız belki de. Peki ama kışın nereye gitsek, nerede ne var? Ne yapsak diyenlere bir liste hazırladım. fikir olsun istedim. Listeden bağımsız, bu sömestr tatilinde okulların ödev vermeyeceğini şimdiden hatırlatayım. Yani bu konu haberlerde bile geçti, yani çocuklar ödevlerle oyalanır diye düşünmeyin. Zaten bu tatilde ödev yapmasınlar. Ancak okumak ödevden sayılmaz, evet okumayı henüz sökememişler dahil bol kitaplı bir tatil olsun.
Aile büyükleri ile güzel zamanlar geçirilsin, okul arkadaşları ile okul dışı eğlenilsin, evlerde kudurulsun :) Herşeyden önce yarı yıl tatili sağlıkla geçsin, minikler nefes alsın. Yeni döneme enerji ve hevesle başlasınlar.

Gelelim öneriler listesine, listeye eklemek istediklerinizi bana iletin. Listemiz genişlesin.
  1. Kadıköy Açık Hava Buz Pisti : Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda buz pistini ayağımıza getiriyor. 14 Ocak'tan 26 Şubat tarihine kadar 12:00 20:00 saatleri arasında, Özgürlük Parkı içindeki amfi tiyatro içine buz pisti kuruluyor! Yaş sınırı bulunmayan bu etkinlik ücretsiz. Seans süresi 10 dksı eğitim olmak üzere 30 dakika sürecek. Dizlik, paten ve başlık de verilecek . Harika! 
    Sömestr'da Kadıköy'de Buz Pateni
  2. Üsküdar Zeka Atölyesi : Üsküdar'da Müsahipzade Celal Tiyatrosu yanında çocuklar için Zeka Atölyesi isminde harika bir merkez var. Burası 15 Tatil'e özel 2 hafta süren düşünme becerileri, görsel algı, üretkenlik ve eğlenceli bilim temalı  4-12 yaş grupları için yaş gruplarına ayırarak etkinlikler düzenliyorlar. Normal zamanlarda çocuklarınızla kaliteli vakit geçirebileceğiniz, çocuğun zeka gelişimine de çok katkı sağlayan özel bir mekan. İletişim için 0505 243 50 32 no'lu telefondan ulaşabilirsiniz.
    Üsküdar Zeka Atölyesi
  3. Jurassic Land: (Forum İstanbul-Bayrampaşa) Dinazorlar çocuğunuzun ilgisini çekiyorsa bu deneyim unutulmaz olacak. Bu tematik park içinde hazırlanan kompleks türünün en iyilerinden. Katılım için önceden biletixten bilet almak gerekiyor ve fiyatlar verilen hizmet karşısında makul bile sayılabilir. Sömestra özel küçük büyük bilet fiyatlarında  ayırım yapmamışlar. 
    Sömestr'da Jurassic Park
  4. Akbank Sanat (Taksim) :Yarıyıl Tatiline özel hafta içi ve haftasonu gidilebilecek, çocukların yaşıtları ile bir araya gelebileceği, tek başlarına ya da velileri ile birlikte katılabilecekleri resim, heykel, baskı gibi el becerilerini geliştirip hoşça vakit geçirebilecekleri pek çok aktivite sunuyor. Yer: Beyoğlu, Aktiviteler katılım kişi sayısı ile sınırlı önceden kayıt olmak gerekiyor.Detaylı bilgiye web sitelerinden ulaşabilirsiniz.  www.akbanksanat.com  
    Sömestr'da Akbank Sanat
  5. Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi: 2. 3. 4. ve 5. sınıfların katılabileceği bir Kış Okulu bu. Çocuklar bilimle deneylerle eğlenirken, öğrenecek. Son kayıt tarihi 19 Ocak 2017, detaylar www.sabidem.org    
  6. Sömestrda Sancaktepe Deney Merkezi
  7. Çocuklar için Mozart.: Mozart'ın sihirli dünyası ile Mozart'ın çocukluğu Wolkswagen Arena Konser Salonu'nda tek bir gün müzik ziyafeti sunacak. Tarih 22 Ocak. Detaylar Biletix'te   
    Sömestr'da Çocuklar için Mozart
  8. İstanbul Akvaryum : Aqua Florya AVM bitişiğinde dünyanın en tematik akvaryumu bu tatilde ve her zaman görülebilir. Detaylar https://istanbulakvaryum.com/tr/ 
  9. Rafadan Tayfa Türkiye'dir Burası  Müzikali: 21 Ocak günü Mecidiyeköy Trump Towers'da çocukların tv'den severek izlediği Rafadan Tayfa'nın Türkiye'yi tanıttığı eğlenceli olduğu kadar öğretici müzikaline ailecek gidebilirsiniz. 
  10. Model Uçak Temel Atölyesi : Yeşilköy'deki İstanbul Hava Müzesi'nde 8 yaş üzeri çocuklar için el ve motor becerilerinin geliştiği, takım çalışmasını belki de daha önce tanımadıkları çocuklarla birlikte deneyimleyecekleri özel bir ortam da güzel bir etkinlik.
  11. Maşa ile Koca Ayı Müzikali: 21-29 Ocak arası her gün ücretsiz Maşa ile Koca Ayı sineması da yine Trump AVM'de sinemasever çocukları bekliyor.
  12. Şehir Tiyatroları : Tiyatro maalesef günlük alışkınlıklarımız arasında pek yok. Yarı yıl tatili bir yerden başlamak için güzel bir fırsat olabilir. Şehir Tiyatroları aylık programlarını her ayın başında internet sitelerinden ve tiyatro şubelerinden duyuruyor. Bilet fiyatları da çok hesaplı olduğu için genel de önceden bitiyor. 
  13. Koç Müzesi: Pazartesi hariç haftanın her günü açık. Geçmişten günümüze, pek çok ülkeye ait endüstri ve mühendislikle ilgili tarihi pek çok obje ve belgeyi içeren müthiş bir koleksiyon. Klasik otomobil koleksiyonu ile ün kazanmış olan bu müze görülecek, öğrenilecek pek çok şey var.  
  14. Sazova Parkı Masal Şatosu (Eskişehir) : Masal Şatosu'nu uzaktan görmek bile çocuklarınızı eminim ki çok heyecanlandıracak. Sazova Parkı içinde bulunan Masal Şatosu'nda pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan çok sayıda etkinlik alanı var, ancak çoğu yazın aktif. Kışın soğuğunda Eskişehir'e sadece gezmeyi çok sevenler gider belki :) Kışın olmasa da çocukla gidilecek yerler listesine mutlaka Masal Şatosu'nu alın, hatta Eskişehir'in tamamı görmeye değer. 
  15. İstanbul Oyuncak Müzesi : (Göztepe)Hayallerinin peşinden koşan bir müze! Geçmişten günümüze pek çok oyuncağın sergilendiği bu müzede çocuklara yönelik çokca etkinlik oluyor. Müzenin kurucusu yazar/şair Sunay Akın. Etkinlik takvimine ve deraylara www.istanbuloyuncakmuzesi.com adresinden ulaşabilirsiniz. 
    İstanbul Oyuncak Müzesi karlar altındayken
  16. Barış Manço Evi : (Moda) Barış Manço'nun ölümü ardından, aslına sadık kalınarak müzeleşmiş evinde, hem sizin için nostalji yaşamış olacaksınız. Çocuklarınız da bir zamanların Adam Olacak Çocuk'larının sevgilisi Barış Manço'yu tanımış olacak. Evin katları arasında dolaşırken bolca Barış Manço şarkısı da dinlemiş olacaksınız.
  17. Hassas Anne Etkinlik Merkezi : (Koşuyolu) Hassas Anne'lerin buluşma sloganı ile bilinen 3 çocuk annesi Ece Kumkale'nin etkinlik merkezinde 5 aylık bebekler için de 8 yaşındaki çocuklar için de çeşitli duyusal ve el becerilerini kullanabilecekleri faaliyetler var.  
  18. Kidzania : Akasya AVM içerisinde 2  yaşından 14 yaşına kadar yaş gruplarına göre çocuklar için çeşit çeşit aktiviteler var. Çocuklar burada doktor, itfaiye, mühendis, aşçı olabiliyor. Kendilerini özel hissediyorlar. Kidzania gerçekten emek harcanmış, güzel, eğlenceli, çocukları büyüleyen bir yer . Fiyat maalesef pek makul değil, ama aklıma gelmişti bir kere. Yazmasam olmazdı :) Her gün gidilecek bir yer değil, bir sefer de olsa giderseniz pişman olmazsınız. 
  19. Robot Yapımı!: Playlab işbirliği ile Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde 10-13 yaş aralığındaki çocuklar için harika bir sömestr kampı var, detaylı bilgiler için  info@playlab-tr.com adresinden bilgi alabilirsiniz.  
  20. Legoland:O da Forum Bayrampaşa'da Lego sever çocukların bayıldığı her yerin küçükten büyüğe legolarla dolu olduğu. Çocukların legolara doyacağı bir kompleks. 3yaş altı çocuklardan ücret alınmıyor. 
  21. İşSanat'ta Masal Dinletileri : 22 ve 29 Ocak tarihlerinde resimli, görsel masalları Ebru Cündübeyoğlu, Tuba Ünsal gibi bilindik isimler ve daha başka değerli tiyatrocuların sesinden tiyatro tadında masalları çocuklarınızla birlikte izleyebilirsiniz. 
    Fantastik Hikaye Makinesi-İŞsanat'la
  22. Madame Tussauds Müzesi : Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi İstiklal Caddesi'nde. Hem sizin hem de çocuklarınızın ilgisini çekecektir. 
    Madame Tussauds Müzesi
  23. Renklerle Yaratıcı Biz Atölyesi (Mothersland) : Ben burayı sadece anne ve bebeklere birlikte yoga ve pilates yapma imkanı sağlayan bir merkez olarak biliyordum ama çocuk gelişimi ve etkinliklere yönelik çeşitli workshoplara da başlamışlar . "Renklerle Yaratıcı Biz" atölyesinde çocuğunuzla birlikte resim yaparken, belki de daha önce fark etmediğiniz yönlerinizi de keşfedilme imkanı sunuyorlar. Dışavurumcu sanat fasilatörü Güler Kızıleniş Ulusman 2 saat boyunca 4-10 yaş arası çocukları ve annelerini bekliyor.
  24. Mutlu Kekler Atölyesi : (Şişli) Sömestr tatiline özel Şeker Sanat Tasarım Okulu'nda da faaliyet var, 5-12 aralığındaki çocuklar şekerden heykeller yapabilir. Eğlenerek el becerilerni geliştirebilirler. Detaylar Mutlu Kekler Facebook sayfasında.
  25. Veeee komşuculuk: Komşuculuk oynayın :) Komşularınızla görüşün. Komşularla iletişiminizi arttırmak için güzel bir fırsat. Arkadaşlarınızı çağırın, velilerle ve çocuklarıyla görüşün. Eskiden tatillerde komşular çoluk çocuk bolca zaman geçirirlerdi. Bu uzun tatiller, evde buluşmalar toplanmalar gerçekleştirmek için güzel olabilir.
  26. Parklar: Etkinliklere katılmak zor geldiyse, soğuk demeyin güzelce giyinin dışarı çıkın. Şehirlerdeki parklar bahçeler hepimiz için, en çok da çocuklar için.

Yorumlar

  1. İstanbul için çok güzel öneriler olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bi tane de Eskişehir var :) Farklı şehirlerden bilgi gelirse açığım yazarım :))

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. (Yanlışlık oldu Dileğim, düzeltip yayınlıyorum.)
    Çok açıklayıcı ve çocuklarını ihmal edebilenler için de özendirici olmuş. Torunumu anne ve babası gezdirirlerken sanırım çoğuna götürdüler. Artık Sabancı'da Görsel İletişim Tasarım okuyor Dilek ablası. Tatillerde babası yurt dışına götürüyor. Sınavları bitti, hasta hasta Barcelona'ya gitti. Muhteşem resimler göndermiş Whatsaptan.
    Bundan evvel Yeşilköy'de oturuyorduk. Arkadaşımı, bir İstanbul ziyaretinde İstanbul Akvaryum'a götürmüştüm. O kadar beğendik ve hayran olduk ki, bir yığın fotoğraf çektik.
    Çok güzel öneriler. Emeğine sağlık Dilek. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Ece Abla'cım torunun adına çok sevindim, ne güzel gezmiş oh. Senin yetiştirdiğin evlat da evladına ne güzel bakıyor. Maalesef gezmek bazen biraz maddiyata, imkanlara dayalı gibi olabiliyor ama çok harcamadan da yapılabilecek birşeyler var. Elimden geldiğince hepsinden bir parça eklemeye çalıştım. Listeme birşeyler daha buldukça eklemeye devam ediyorum ;) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel tavsiyeler bunlar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler DeryA'cım insanın gezesi geliyor değil mi. Bazıları maalesef çok pahalı ve de uzak ama yine de paylaşıyorum, çeşit olsun dedim ;) Eklemelerim de oluyor 25'e 30'a çıkartabilirim, başka başka etkinlikler bulursam :)

      Sil
  6. İstanbul'da oturanlar için çok güzel bir yazı olmuş gerçekten. Bu arada ben sosyal medya kafe blog keşif etkinliğinden geliyorum. Selam vermek istedim. Blogunuzu takipteyim bana da beklerim.
    http://ikikatmavi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, İstanbul dışı bir tane de Eskişehir önerim var :) Aldım bende takibe ;)

      Sil
  7. Hepsi istanbul da bunlarin 😔aglamak istiyorum.. Ama harika yerler, bircok anneye rehner olduguna eminim

    YanıtlaSil
  8. Sazova parkına ve o mükemmel şatoya bende gitttimmm harika bir yer zaten eskişehir başlı başına harika 😍💜

    YanıtlaSil
  9. Oralarda yasayanlar icin güzel bir bilgi olmus ellerine saglk 😃

    Blogunu takibe aldım banada beklerim 😃 sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı