Tablet-Telefonu Elinden Düşürmeyen Çocuklar İçin Muhteşem Çözüm Hatta Fırsat!Mental UP

Selam  anneler, babalar, anneanneler, babaanneler, teyzeler, halalar, dayılar :)… Biliyorum, konuya fazla heyecanlı ve gürültülü girdim ama gerçekten de beni heyecanlandıran, kızım adına çok sevindiğim, faydalı olacağına inandığım fonksiyonel ve zihin geliştirici bir uygulama keşfettiğimi müjdelemek istiyorum. Ki itiraf edeyim, bu  uygulamayı kendimize saklayacaktım önce ama yok olmadı yine yapamadım :) Güzel ve faydalı bilgileri sadece kendine tutanlardan değilim, iyilik ve güzelliklerin, bilginin  paylaştıkça büyüdüğüne inanıyorum çünkü. Gerçi çocuk sahibi anne-babalar adını muhakkak önceden  duymuştur ama detaylı inceleme fırsatı olmayanlar için hızlıca bahsedeyim.



 Yazımın sonunda ise takipçilerime sürprizim var! Sürpriz ;)
Tamam Açıklıyorum Uygulamanın Adı: MentalUP

Bilgisayar, tablet ve telefon ile erişim imkanı olan MentalUP’ta çocuklar için özel tasarlanmış beyin egzersizleri var. Bu egzersizlerin tamamı oyun şeklinde tasarlandığı için çocuklar, MentalUP’a ödev veya ek sorumluluk gözüyle bakmıyorlar. Günlük yaklaşık yarım saat kullanım hakkı verdiği için çocukların teknolojik cihazlarla geçirdikleri süreyi de kontrollü bir şekilde yönetiyor. Yani, akıllı teknolojileri çocuklar için faydalı hale getiren bir uygulama bu. Beni asıl şaşırtan kısmı ise otomatik rehber görevi görüyor olması. Hemen o kısımdan da bahsedeyim:
MentalUP’a üye olurken çocuğunuzun doğum tarihini, okuma-yazma bilip bilmediğini ve basit matematik işlemlerini yapıp yapamadığını soruyor. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar ile ilk çalışma planını oluşturuyor. Çalışma planı dediğim de günlük 10 adet zeka oyunu. Çocuğunuzun bu oyunlardan elde ettiği başarı ve skorlar bir sonraki günlük çalışma planının zorluk derecesini belirliyor. Yani, siz hiçbir şeye müdahale etmiyorsunuz. Mesela Ece okuldan gelir gelmez eskiden ya tv'yi açar ya da tabletten video, çizgi film bakmak isterdi ama şimdi gelir gelmez bilgisayarın başına geçip Mental Up egzersizlerini yapmak istiyor. Çok keyif alıyor çünkü, kesinlikle ders gibi görmüyor. Kendisi için faydalı olan bu egzersizleri çok da eğlenceli buluyor çünkü. Onun bu hali beni de çok mutlu ediyor . 🙌

MentalUP, çocuğunuzun zeka potansiyeline uygun egzersizleri otomatik getiriyor ve gittikçe zorlaşan egzersizler sayesinde zihnini zorlamasını sağlıyor. Bildiğiniz gibi insan beyni, egzersizlerle gelişen bir yapıya sahip.
Egzersizlerin tamamı çocuk gelişim uzmanları, oyun uzmanları ve doktorların desteği ile geliştirildi. Hatta MentalUP’ın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri gözlemlenerek Ruh Sağlığı Derneği tarafından PEDAGOJİK ÜRÜN sertifikası verildi.
Okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklar, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocuklar öncelikli olmak üzere yetişkinlerin dahi kullanabildiği bir uygulama. Bu yönüyle dünyada bir ilk olan MentalUP’ın Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin öncülüğünde Türk akademisyenler ve bilim insanları tarafından geliştirilmiş olması gerçekten gurur verici.

MentalUP Tam Olarak Ne İşe Yarıyor?

·         Çağımız çocuklarının yaşadığı en önemli sorunlardan, konsantre olma ve  dikkat eksikliğine iyi geliyor. MentalUP’ta yer alan dikkat oyunları, çocuğunuzun dikkat ve konsantrasyon gelişimini destekliyor. Egzersizlerin zorluk derecesi otomatik belirlendiği için dikkat sorunu olmayan çocukların da mevcut potansiyelini geliştirmesine yardımcı oluyor. Bu gerçekten de harika değil mi?

·         Günümüz teknoloji karmaşasında yetişkinlerin de güçlük çekmesine sebep olan hafıza zayıflığına iyi geliyor. Hafıza oyunları sayesinde çocukların kısa süreli bellek ve kalıcı hafıza gelişimini hızlandırıyor.

·         Mantık oyunları sayesinde, matematik ve mantık işlemlerinde çocukların becerilerini geliştiriyor.

·         Sözel zeka, görsel zeka, sayısal zeka oyunları sayesinde çoklu zeka gelişimini destekliyor.

·         Problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştiren çocuklar akademik hayatında daha başarılı oluyorlar. Dolayısıyla, çocukların okul ve derslerdeki başarılarına olumlu etki ediyor.

·         MentalUP, an ve an güncellenen gelişimsel istatistik grafikleri sayesinde çocuğunuzun zihinsel becerilerindeki gelişimi/değişimi takip etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda yaşıtlarıyla karşılaştırma yapmanıza da imkan veriyor.

Şimdi Sürprizin Detaylarını Açıklıyorum!:)

İnfluanza üzerinden MentalUP’ı keşfettiğimde yetkililere ulaştım ve bu projeye katkı sağlamak istediğimi belirttim. Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş böyle bir projenin duyurulmasını sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Bu içten teklifime karşılık, kendileri de bana takipçilerimle paylaşmam için 3 adet lisanslı üyelik hediye ettiler. Üyelikleri Instagram hesabımda (@thegoodwishblog) adil bir şekilde, talihli arkadaşlara ulaştırmaya çalışıyorum. Peki, sürpriz hediyelerimden yararlanamayan takipçilerimi unuttum mu? Elbette unutmadım :)  Onlar için de %20 indirim kuponu aldım ;)

MentalUP’a üye olun. 7 gün ücretsiz deneme yapabiliyorsunuz. Bu süreçte MentalUP, çocuğunuzun zihinsel becerileri hakkında grafiksel istatistikler de sunacaktır. Tam sürüme geçmek isteyenler aşağıdaki indirim kuponu ile %20 indirimden faydalanabilir.

İndirim Kuponu: 950320

(Satın al sayfasında “indirim kodum var” yazan kutucuğa girmeniz yeterli)

NOT: Bu indirim kuponu thegoodwishblog için tanımlanmıştır. Başka marka veya siteler ile ilişkilendirilerek halka açık mecralarda paylaşılması yasaktır. Hassasiyetiniz için teşekkürler.



Yorumlar

  1. ne güze bir sistem faydalı olabilir teşekkürler canım paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İlgileneceğini, faydası olduğu düşündüğün tanıdıklarınla paylaşabilirsin canım :)

      Sil
  2. Merakta oldugum bir uygulama denemeyi inceleyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım beğnecek misiniz? Ben de merak ederim.;)

      Sil
  3. Hepimiz aynı durumdayız valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabletle geçen zamanı biraz daha verimli hale getirmenin bir yolu oldu bu da bence. Zaten o testlerden sonra da video, film, oyun oynamak istemedi internette :))

      Sil
  4. Zamane çocukları,apartman yığınları arasında,dört duvar içinde büyüyorlar.Ve ne yazık ki teknoloji ile iç içe.Ama bunu bu şekilde avantaja dönüştürebilmek daha yararlı en azından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynısını düşündüm, en azından böyle yarım saat geçirip kendi bırakıyor.

      Sil
  5. Süper bir uygulamaymış.Tamamen ücretsiz olsaydı daha süper olurmuş.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzelmis canim tanitim için tesekkürler 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı