Saçlarınız dökülüyorsa okuyun

Kadınlar için güzellik söz konusu olunca ilk sıralarda saçlar gelir herhalde. Saç bakımı ile ilgili ne varsa ilgimizi çekiyor doğal olarak. Bazı yöntemler kimyasal olup saçlara kısa vadede yarar sağlarken, ciddi zarar verebiliyor ve tabi maddi olarak da yüklü bir karşılığı olabiliyor bu bakımların. Hatta herşeye değer saçlarım için desek de vakit bulamıyoruz.


Saçlarınız çok dökülüyor ise öncelikle sorunun nedenine inmekte fayda var. Saç dökülmesi sebep değil sonuç aslında, ama genetik de olabiliyor tabi. Stres, şok diyetler, doğum sonrası dönemindeki hormonal değişimler şikayetleri arttırabiliyor.

Uzun zamandır saçlarım çok dökülüyordu, doğum sonrası normal demiştim ama Bora 2 yaşını geçti, bu nedeni geçtim.

Tiroid tembelliği ilk akla gelen sebeplerden birisi ve ben de mevcut. Her sabah düzenli tiroid hapımı içiyorum ve doktorum değerlerimin  ilaçla birlikte normal aralıkta olduğu için  saç dökülme sebebimin bu olamayacağını söyledi. Onu da geçtim.

Biyotin de söz konusu saçlar olunca ilk akla gelen vitaminlerden. Baktırdım o da normal.
Eksikliğinde saç dökülmesine sebep olabilecek diğer  vitaminlerde Çinko, B12, folik asit ve D vitamini . B12 ve D vitamini takviyesi almaya başladım sonuç değişmedi saçlar yine dökülüyor.
Hatta eşim meğer ne çok saçın varmış, bu kadar dökülmeye iyi kel kalmadın şeklinde "iltifat" eder olmuştu. Evde süpürgelere gelen hep benim saçım oluyordu ..Vah vah ..daha uzatmayacağım.
Ben sanırım bu işe bir çözüm buldum,

Kocakarı ilacı sayılır mı bilmiyorum ama neticede bunu Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu gibi alternatif hatta kozmik tıpta kendilerini kanıtlamış hocalarımız "ceviz kabuğu kürü" diyor. Ben de hemen tarifini bulup uyguladım ve şok bir seferde etkisini gösterdi. Saçlarımı avcuma her aldığımda mutlaka bir kaç saç teli gelirdi, banyo sonrası vs. bir dünya saçım dökülürken bu kürden sonra inanılmaz azaldı.

Şahsen bu dökülme işi için hangi saç serumundan alsam, doktorla mı görüşsem önce derken annem arkadaşlarından duyduğu bu tarifi önerdi, denemenin ne zararı olabilir ki dedim ve denedim. Daha da devam edeceğim bu yönteme çünkü dökülmeler azalana kadar düzenli devam etmek dönem dönem tekrarlamak gerekiyor.

Mucizeye sebep olan ceviz kan damarlarını genişletip, dolaşımı hızlandırıyor. Saçlı deriye etkisi ise o bölgede daha çok kan ile beslenen saç köklerinin deriye daha sağlam tutulmasını sağlamak oluyor diyebiliriz.







Çok uzattım gelsin tarif;
10-15  kabuklu cevizin, kabukları kırılıp kaynar suya atılır.
Cevizler suya kahverengimsi rengini bırakana kadar ortalama 10 dk kaynarlar. 
Sonra suyun altını kapatıp kabukları çıkartın sudan ve ılınmasını bekleyin ve temiz saçlarınızı bu su ile durulayın sonra tekrar su ile durulamadan böylece bırakın.


Yapabilirseniz her gün sabah-akşam 2-3 hafta boyunca deneyin. Benim bu kadar sık uygulama şansım olmadı ama şimdiye kadar bir seferde bile faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim.
Uygulayanlar bana dönüş yapabilirse çok sevinirim.
Not: Doktor kontrolü kan tahlilleri de önemli, onları da kesinlikle es geçmeyin derim.

Yorumlar

  1. bende de saç dökülmesi sorunu var. artık ciddi sinirlerimi bozmaya başladı hatta:( bunu uygulayıp bi deniycem inşallah iyi gelir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, bu arada yazıda bahsettiğim tahlilleri yaptırdınız mı? Saç dökülmesinim çok farklı sebepleri olabiliyor.

      Sil
  2. Kolay bir tarif denemekte yarar var.

    YanıtlaSil
  3. Benim saclarim asiri dökülüyor mutlaka deniyecegim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı