Şeker Bayramı'mız kutlu olsun

Kimileri bu bayram Ramazan'da orucun ardından geldiği için adı Ramazan Bayramı'dır deyip Şeker Bayram'ı denmesine kızsa da pek çok kişi de Şeker Bayram'ı denmesine alışmış, benim de böylesi hoşuma gidiyor, eskisi gibi şekerli şeyler yemesem de şekerin görüntüsünü, söylenişindeki sıcaklığı seviyorum .
Şeker Bayramı söylenişi bakın günümüze nasıl gelmiş ;
"Sarayın, ramazanın on beşinden sonra askerlere tepsi tepsi baklava göndermesi, oruç sonunda insanların tatlı yemesi, oruç dönemi tamamlandıktan sonraki kutlamalarda insanlara şeker ikram edilmesi, çocukların bayram harçlığını alır almaz şekercilere koşması nedeniyle bu bayram 'Şeker Bayramı' olarak anılmaya başlanmıştır."

Bu arada, Şeker Bayram'ından öncesi Şükür Bayram'ı imiş

Eski asırlarda, bugün de olduğu gibi Ramazan bittiğinde, oruç tutma vazifelerini yerine getirebilenler, görevlerini yerine getirmenin verdiği memnuniyetle “Allah’a şükürler olsun, oruç ve diğer ibadetlerimizi yerine getirdik ve mübarek bir Ramazan ayını daha hayırlısı ile idrâk ettik” derlermiş. İfadede geçen “şükür” kelimesi zamanla bayramın da ismi oldu ve Ramazan Bayramı’na asırlarca “Şükür Bayramı” dendi.

Derken, “şükür” kelimesi “şeker”e döndü ve “Şükür Bayramı” da “Şeker Bayramı” haline geliverdi!


Şükür Bayram'ı imiş meğer . Gerçekten de tüm nimetlere, sağlıkla aldığımız her nefese, sevdiklerimizle sağlıkla geçen her gün için şükür etmeliyiz aslında.

Bu vesile ile herkesin Bayram'ını kutlarım. Kimimiz tatilde, kimimiz evlerimizdeyiz, bu bayramda, herkes gönlünce tadını çıkartabilsin sağlıkla, afiyetle, neşe ve muhabbetle geçsin . Küçükleri sevindirmeyi, büyükleri arayıp sormayı unutmayalım .

Beden sağlığımızı korumak, extra kilo almamak adına şeker cezbetse de tatlı tüketimini dozunda tutmaya gayret edelim . Sonradan çok yedim diye pişman olmamak için :) kibarca hayır demekten çekinmeyin ;)


Bana da mis kokulu bir sade Türk Kahvesi lütfen tatlı olarak yanına bir fıstıklı lokum, ya da bir bitter Madlen yeter :)


Ülkemiz adına hepimizi üzen çok olay yaşadık son günlerde önümüzdeki senelerde daha çok bayramı huzur ve sağlıkla, mutlulukla görebilmemiz dileğiyle. 
Hayat devam ediyor, ayakta kalabilmek için çocuklarımız için kaldığımız yerden devam etmeliyiz, herkes için bu kolay değil tabi.
Kimimiz Bayram'ı tatil olarak görüp değerlendirmek için gün sayarken, kimimiz de uzaktaki ailesine kavuşmak için fırsat olarak görüyorken kimi de ailesindeki kayıplardan ötürü, bayram günlerinin bir an önce geçmesini diliyor.
Ülkece terör acısını çok derinden yaşadık, özellikle son günlerde yüreğimiz daha bir ağzımızda atar oldu. Çoğumuz olanları tv'lerden görüp hüzünlenirken, ateş düştüğü yeri yaktı yine. Terörü lanetledik, ağladık, kahrolduk. Ne yapabilirdik ki...Aslında yapacak ufak da olsa birşey var terör mağduru asker yakınlarının acısına, geride bıraktıklarının ihtiyacına belki merhem olur diye SMS ile bağış yapabileceğinizi unutmayın.
2582 ye boş mesaj attığınızda Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağışta bulunmuş olacaksınız.
Bu ve benzeri başka kuruluşlara da destek verebiliriz. Hiç birşey yapamazsak birbirimizden güler yüzü, iki satır hoş sohbeti çok görmeyelim. Hayat kısa.
Mutlu Bayramlar.


Yorumlar

  1. Şükür duygusu çok önemli.Çoğu zaman fark etmeden es geçiyoruz o duyguyu.Size de iyi bayramlar ;
    :)

    YanıtlaSil
  2. Şükür duygusu çok önemli.Çoğu zaman fark etmeden es geçiyoruz o duyguyu.Size de iyi bayramlar ;
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı