Yeni oyun hamurumuz Let's hem yerli malı hem sağlıklı

Bizim evin sarf malzemelerinden birisi oyun hamuru. Büyük ayrı küçük ayrı oynuyor. Neredeyse haftada 1 paket bitiriyorlar diyebilirim. :) 2 numara hamurları birbirine karıştırıp, bi süre oynadıktan sonra parçalayıp, yok ediyor.

Geçenlerde bir mağazada bizim oğlan hamuu hamuuu diye tuttururken, rafta farklı bir marka gözüme çarptı. Hızlıca inceledim, Ambalajındaki yeşil logo dikaktimi çekti. Üzerinde kanserojen madde olmadığı, sağlığa uygun olduğu ve çeşitli bağımsız laboratuvar testlerinden geçtiği yazılı idi. Üretici firma olarak da yerli bir firma olan Fima Kırtasiye'nin markası olan LETS'İ görünce deneyeyim dedim. Söylemeden geçemeyeceğim fiyatı da her zaman aldığımız Play Doh'tan çok daha uygun. Eve gelince pek çok şey gibi hamuru da google'ladım :D ve doğru markayı seçtiğime emin oldum.

Kızım neon renkleri seçti

Oğlum her zamanki gibi abladan kalanları :)




Firma yetkililerin açıklamalarında hamur yense bile tamamen doğal maddelerden üretilmiş olduğu için, çocuklara zarar vermeyeceği açıklaması içimi rahatlattı. Hoş şimdiye kadar öyle bir girişimi olmadı ufaklığın, ama çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Hiç bir anne de çocuğu oyun hamuru yesin, yutsun istemez :) Yine de her ihtimali düşünmek lazım, afacanların ne yapacağı belli olmaz.

Kırtasiye ürünlerinin tamamı çok önemli esasında, bir kaç ay sonra okullar açılacak birbirinden çeşitli markaların kalemleri, defterleri, vs. vs. bir dolu ürün alınacak çocuklara . Sağlıklı, güvenilir ürünü seçmek çok önemli . Onun için bu yeşil logo çok içime sindi. Kalitesiz malzemelerden yapılan ürünler Allah korusun kanserojen olabiliyor. Çocukların sıklıkla elinde olan bu ürünler, nefes yoluyla, ya da cilde temas ederek zarar verebilir. Tercih edeceğim güvenle alacağım markalardan biri LET'S ürünleri olacak bundan sonra. Yerli malı olması da cabası.
Kapakları da şekilli baskılı

Yurt dışından, Avrupa ve ABD'ya bile kırtasiyenin ürünleri ihraç edilecekmiş. Özellikle Avrupa ülkeleri kolay kolay bir malı kabul etmezler biliyorsunuz. Bu da ülkemiz adına gurur verici .

Madem o kadar oyun hamuru alıyorsunuz, evde yapın canım diyen olursa. Tabi olur neden olmasın ama yetişemiyorum ona da :( Şimdilik alacağım en hesaplı, en zararsız ürünü buldum ya bana yeter.:)
Çeşit çeşit kalıplarımızla seri üretime geçtik :p

Oyun hamurları evin içinde ortalıkta bir yerlerde kalmış, yok halıya düşmüş, dağınıklık olmuş vs. hiç önemsemiyorum. Çünkü hem bu hamurlar kolay temizleniyor, hem çocukların 2 yaşında da 6 yaşında da olsa meşhur motor becerileri için önemli, hem de ipad'de geçirdikleri süreyi kısaltıyor. Çocuklar ya sokakta ya evde ipad başında olmak istiyorlar. Sürekli dışarı çıkaramayacağıma göre, evde oyalamanın yollarının peşindeyim bende. Onun için oyun hamuru önemli mevzu :)

Aman da aman dondurma yapmış :)

Hmm peki aklımızda olsun diyenler, beğendim bu yazıyı diyenler.
Sosyal medyada da beğenip paylaşmayı unutmayın :)


Yorumlar

  1. O kadar güzel ki oyun hamurları benim bile yiyesim geldi çocuk ne yapsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilahi :D Güldürdünüz beni :) Haklısınız valla :)

      Sil
  2. En güzel yol bence de çocuklar çocukluğunu yaşasın, teknoloji zaten bir yerden sonra hayatlarına giriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, hem de şimdilerde çok erken giriyor :)

      Sil
  3. Benimde çocugum olsa dedim oynasak gerçi ben onun elinden alıp oynamaya dalarsam diye korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah en yakın zamanda çocuğunuzla birlikte oynarsınız :)

      Sil
  4. Hamurla oynamayi sevmeyen çocuk yoktur sanieim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı