4 Ocak 2016 Pazartesi

Karnıbaharlı Kısır!?

Kısırı çok seven yedi mi tabak tabak yiyip şişen biri olarak alternatif arayışlara girmiştim tam bu Sırada bu tarifi gördüm tıpkısının aynısı, aynı bildiğimiz kısır, tadı da çok güzel gibi yorumlar vardı sonunda hem sağlıklı, hem lezzetli, hem şişkinlik yapmıyor.. Alıp da henüz pişirmediğim bir karnıbahar da dolapta beni bekliyordu. Bende giriştim karnıbaharlı kısıra, resimli tarifine buyurun;

Tarif normal kısır ile aynı, bulgur yerine karnıbahar koyunca oluyor :)
Ilk iş yarım karnıbaharın çiçeklerini rondodan geçirmek. Çok ufak Parçalar oluşuna kadar devam .

Yağda küçük küçük kıyılmış bir Soğan pişirilir. Soğanlar yumuşayınca bir Çorba kaşığı domates salçası eklenir.


Dereotu, maydanoz kıyılır. 
Soğan, salça karışımın altı kapatılır. Incelmiş karnıbaharlar tencereye alınıp karıştırılır. Yeşillikleri de ilave edin, ardından baharatları. 
Aynı normal kısır yapar gibi gidiyor tüm aşamalar, baharatlar ve yeşillikler de ilave edildikten sonra kısır tamammm. 
Gelelim sonuca :) evet aynı normal kısıra benzeyen bir görüntü olsa da tadı maalesef Bulgurlu kısır gibi lezzetli değil. Severek yiyenler var ise canlarını sıkmayayım 🙊 Bu tarifi büyük merakla bekleyenler için ise biraz hayal kırıklığı olacak ama ne yapabilirim en azından benim yorumum bu :) Sizz belki seversiniz.
Abartmadan az yiyip, Bulgurla devam etmek daha mantıklı geldi bana 😄 
Evet yiyecek olanlara afiyet olsun. Öyle ya da böyle tarif vermiş olduk, 
Saygılar 
Sevgiler ...😘




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...