Kahve ve çikolata sevenler burayı mutlaka görmelisiniz!

Çengelköy Sahili'nde özel bir işletme. 12 yıldır varlığını sürdüren ama yeni binasına taşınalı henüz 2 yıl olmuş, kapılarını çikolata ve kahveye açan Osmanlı Kültürü'nü buram buram hissedeceğiniz, kahve ve çikolata kokuları ile sarhoş olup içeri girdikten sonra çıkamayacağınız bir yer burası.

Çikolata Kahve Çengelköy

Çocuklar hava alsın diye gezinirken .. istikamet Üsküdar Altunizade'de ki Tebessüm Kahvesi'yken kendimizi Beylerbeyi taraflarında bulduk. 

Butik bir cafe burası. Şahsına münhasır dedikleri türden.

Beylerbeyi'ne Çengelköy'e Üsküdar'a İstanbul'a yakışır türden.

Çikolata Kahve'nin manzarası

Biraz da farklı bir yer. Radikal İslam cümlesini burada gezerken zihninizde dolaştırabilirsiniz. Bir taraftan da "Aslında ne güzel kültürümüz var, bunu yaşatamadık, orta yolu bulamadık bak burayı ne güzel yapmışlar o kültürü yaşatıyorlar" da diyebilirsiniz. İçeride oturup hat'lara, tekziplere, bir yandan manzaraya bakarken, yurt dışından gelen misafirleri kahve  için buraya getirmek lazım diye de geçirdim aklımdan. Aklınızda olsun sizin de, manzarası, ürünlerin lezzeti, dekorasyonu, atmosferi ile en az 3 duyuya hitap ediyor :)

Çikolata Kahve'nin eski hali



Çikolata Kahve Çengelköy'ün eski küçük dükkanında çikolata çeşitlerinden bir kare


Türk kahvesini çok seven, arkadaşları ile kahve içti mi mutlaka kapatan, hatta tekken de alışkanlık olmuş olacak yine kahveyi ters çevirip kapatan biri olarak ilk önce duvarlara asılı kağıtlar üzerindeki "Müessesemizde kahve falı bakılmasına müsade edilmemektedir." tarzı bir yazı dikkatimi çekti.
Nedense onca fal tutkuma alışkanlığıma rağmen, ben bu yazıyı yadırgamadım. Demek ki faldan hoşlanmıyorlar dedim, demek ki fal kapatıp bakanlar çok oluyor  baştan uyaralım demek istemişler diye düşündüm. Hani her zaman çok anlayışlı mıyımdır bilmiyorum ama bu yazılı kuralı burada anlayışla karşıladım.


Mekanların ruhu olduğunu düşündüğüm için, buranın farklı ambiyansının da nazı bu demek ki olacak artık o kadar dedim. 

Çikolata Kahve Çengelköy



Çikolata Kahve Çengelköy Beylerbeyi

Neyse fazla uzattım bu fal konusunu :) Dönelim Çikolata Kahve'ye burayı eskiden bilenler ah eski hali başkaydı diyor.Bu hep olur, sevdiğimizi paylaşmak istemeyiz ya, bize özel olsun deriz. Eski müşteriler de eskiden az kişi biliyordu, küçüktü ama samimiydi, bize özeldi diyor ama işte zaman geçiyor, değişim kaçınılmaz oluyor. Sahibi de küçük dükkanın artık dar geldiğini hissedip, köşedeki 3 katlı binaya geçiyor.Tamamen Osmanlı Mimarisine özgü döşemişler, girişte ve 2. katta mermer bir şadırvan,gösterişli avizeler, tuvalette bile çiniler, hamam gibi küçük bir abdesthanesi, bolca hat yazısı, fonda hafif ezgiler var çoğunlukla tasavvuf müzikleri tabi ki. Pencereden bakınca gözüken boğaz manzarası ile farklı bir yer.

Çikolata Kahve'de böyle bir oda var, kenarda hamam terlikleri duruyor. Tuvaletler de bile duvarlar çini dolu..

Dekorasyonu bitirdik, sırada menü! Çay yok, türk kahvesi ve sıcak soğuk çikolata var. Türk Kahvesi yanında karadut şerbeti ve tabi çikolata ile geliyor.

Çikolata Kahve'nin karadut şerbeti ile ikram edilen türk kahveleri

Sıcak çikolatasına gelince...Ukalalık etmek istemem ama Avrupa'da içip de ya işte bu sıcak çikolatalar çok güzel Türkiye'dekiler kakao ile sıcak su karışımı gibi derdim de işte Çikolata Kahve'nin sıcak çikolatası enfes çıktı. İçtiğim en güzel sıcak çikolata.
Çikolata Kahve'nin  sıcak çikolatası

Merak edenler için ki bence mutlaka bir ziyaret edin, bakalım size neler hissedecek, siz de beğenecek misiniz? Bence çikolata kahveyi çok seviyor, sakin sukunet içinde zaman geçirmek istiyorsanız çok seveceksiniz.

Not: Hatta kartla yaşamaya alışmış bizler için çok önemli bir not, burada kredi kartı geçmiyor. Bilginiz olsun. İki sıcak çikolata, bir Türk Kahvesi ve sular için (sular ikramımız dediler) hesap 20 tl geldi. Fikir olsun ;)
2. Önemli not da bu mekan Pazartesi günleri tatil 

Adres:Albay Hüsamettin Ertürk Sokak, Çengelköy Üsküdar 
Abdullah Ağa Yalısı'ndan dönüşen Sütiş'in hemen yakınlarında

Yorumlar

  1. Ikisini de seviyorum ne yazik ki. Evin güzelligine bayildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada damağımızı da şımartalım ama di mi canım ;)

      Sil
  2. Çengelköy denince 1- çikolata kahve 2- çaycı izzet efendi favorimdir :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaycı İzzet'i listeme aldım, sizi de takibe :)))
      Sevgiler.

      Sil
  3. Çok otantik bir mekanmış gerçekten. Öyle bir anlatmışsınız ki sıcak çikolatasını merak etmemek mümkün değil :)) Olur da bir gün yolum oraya düşerse uğramak isterim kesinlikle.

    YanıtlaSil
  4. Amaaan Dilek kızım. Sıcak çikolata canlı gibi. Bize uzak ama kim bilir yolumuz düşer bir gün... Tanıtım resim ve anlatımınla ve bir de çikolata deyince zaten çok seviyoruz, imrendirici olmuş. Hemen bir çikolata bulayım evde:)) Yeni yılın kutlu olsun kızım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık. Bende en kısa zamanda uğrayacağım buraya.Yeni açtığım blog hesabımı ziyaret etmek isterseniz buraya bırakıyorum Sevgiler http://diyetlegzersiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı