Başrolünde patates olan pratik ve lezzetli bir İsviçre Yemeği : Röşti !

Dışı çıtır, hatta biraz kıtır içi de krema gibi lezzetli .

İsviçreli’lerin en bilinen, en sevilen yemeklerinden biri olan Röşti'den bahsetmek istiyorum bugün. Akşam yemeği yanına servis edebileceğiniz keyifli, her damak tadına uygun bir yardımcı yemek . Yanına et, balık, sebze herşey gider.



Yapması çok kolay. Kısacık videomda (YouTube da Dilek Kıroğlu ) gördüğünüz gibi bir kaç adımdan oluşuyor .

Adım adım yazarsam.

Röşti Tarifi (3-4 Kişilik):

. 4 büyük Patates kabuğu soyulup, soğuk suda ocakta haşlanmaya bırakılır. Ancak su kaynar kaynamaz ocaktan alınır.
. Ilınan patatesler rendelenir
. Rendelenmiş patateslere tuz, karabiber, pulbiber gibi baharatlar eklenip, harmanlanır.
. 1 Yemek kaşığı tereyağı tavada eritip, harmanlanmış patatesleri ekleyin omlet gibi yayın, elinizle de bastırabilirsiniz homojen bir hale gelsin ve 5 dk kadar bir tarafı pişene kadar bekleyin.
. Pişen, kızaran röştiyi Tabak yardımı ile röştiyi ters yüz edin diğer yüzü de yine tereyağı ısınmış tavada pişirin .
Afiyet olsun

Sağlıklı yemek tarifleri, seyahat ve kişisel gelişim gibi çok çeşitli konularda yazdığım bloguma
www.blogspot.com adresinden takip ulaşabilirsiniz.

Bir de çok sevdiğim Instagram’da da görüşmek üzere 👋
Www.instagram.com/dilek.kiroglu

Yorumlar

  1. harika gözüküyor elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Mutlaka deneyin . Sevgiler :)

      Sil
  2. heeey saaaol not aldım bilmiyodum yapıcem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa süper çok sevindim, bakalım beğenecek misiniz?:)

      Sil
  3. Bizim patates tostu gibi :) İçine de her şey katılabilir. Tam yardımcı gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rendelemek biraz yorucu ama sonrası çok kolay :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

L'oréal Paris Mucizevi Günlük Yüz Bakım Yağı ve Cilt Güzelleştirici Gece Bakım Kremi

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Greçka (Karabuğday) ne menem bir şeydir?