2 Haziran 2016 Perşembe

Keten Tohumlu Fıstık Ezmeli Çilek Rüyası

Başlıktaki ismi ben uydurdum ama bu ismi de hak ediyor hani.
Çileği sevmeyen yok gibidir. Hormonsuz mis kokulu çileği de bulmuşken farklı bir ara öğün, hatta kendime lezzetli ve sağlıklı bir tatlı yapayım dedim . Çileği kek ve pastalara çok yakıştırırım, tatlımda çileğin yanına ilave biraz kremamsı, doygun bir lezzet eklemek istedim .
Ve tabi keten tohumu :) Hindistan cevizi yağını da son dönem her yerde kullanıyorum takip edenler bilirler :) keten tohumu kullanımı ve faydaları için buraya , hindistan cevizi yağı hakkında bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Resmen Çilekli Lezzet Şöleni :)


Keten tohumlu, fıstık ezmeli çilek
Tatlıma eklediğim fıstık ezmesi hep kalorisi ile bilinir ancak lezzetli olduğu kadar faydalı da ve çok pratik bir şekilde fıstık ezmesini evde de yapabilirsiniz. Yağ mikrarını arttırarak kremaya daha çok benzer birşey yapabilirsiniz. Sıvı yağ da var bazı tariflerde ama hazır hindistan cevizi yağı varken ben onu kullandım.

Fıstık ezmesi evde yapıldığında katkısız, zararsız ve çok sağlıklı bir hale dönüşüyor.
Fıstık ezmesinin hücre yıkılmasını azaltan güçlü bir antioksidan, cildi güzelleştiren E vitamini deposu, aynı zamanda magnezyum ve potatsyum da barındıran sağlıklı yağlardan oluşan bir besin olduğunu unutmamakta fayda var. Lifli yapısı ile zayıflamaya yardımcı tok tutuyor, bağırsakları çalıştırıyor ama çok yenirse tabi ki kilo aldırır .


Tatlı bile denmez aslında çok basit bir karışım, birşeyleri yan yana getirmekten ibaret tarifimde minik bir kavurma işi var.

Tamam tarifi veriyorum.
Önce Malzemeler;

  • 1-2 avuç doğranmış çilek
  • 1 avuç ayıklanmış kabuklu fıstık
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığından az bal
  • 1 çay kaşığından az hindistan cevizi yağı
  • 1 fıske tarçın
Tarif; 
Önce çilekler yıkanıp 4 eşit parçaya doğranır,
Ayıklanmış fıstıkları biraz ateşte kavuruyoruz, sıcakken alıp rondoya dökelim.
Rondoya kavrulmuş fıstıklar, keten tohumu, hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi yağı, balı,  tarçını ekleyip bir kaç dk rondoda karıştırın.
Fıstıkları uzun süre rondoda çekip daha çok yağ ekleyerek daha kremamsı hatta fıstık ezmesine dönüştürmek mümkün ama biraz daha taneli kalsın istedim. Siz oynamalar yapabilirsiniz. Şekeriniz var ise bal eklemeyebilirsiniz..vs..
Karışımı çileğe döküp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tadına bayılacaksınız ;)




10 yorum :

  1. Gece gece yurt ortamında bunu görmen hiç iyi olmadı bunları nerden bulcam ben şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis. Ben chiayla deneyeyim keten tohumu siskinlik yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şişkinlik çok oluyor onun için ayırt edemedim :D chia ile de deneyeceğim ama ayrıca . Teşekkürler :)

      Sil
  4. chia ile yaptığımda şişkinlik olmadı, keten tohumu ile fena şişmiştim ☺️

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor elinize sağlık ayrıca hoşgeldiniz aramiza

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor elinize sağlık ayrıca hoşgeldiniz aramiza

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...