Ekim Ayı Alışverişlerim ve Önerilerim

Ekim ayı bitmeden yapayım sonra kalır gider, geçer diye  düşündüm ve işte huzurlarınızda Ekim Ayı alışveriş önerilerim, keşiflerim, sevdiklerim ;) Böyle toplu ürün yorumlarını ilk kez yapıyorum, kısmet Ekim ayına imişş :)

Aktar alışverişinden ev alışverişine, hatta evimizin temizliğine, alışveriş kanallarına  kadar skalayı  geniş tuttum, en sona da en sevdiğim app.lerden biri var, akıllı telefon uygulamaları da günlük hayatımızı kolaylaştıran, renklendiren unsurlardan biri artık biliyorsunuz. ;)

İyi okumalar

Signal Ceramics
Girişi kahve ile yapalım, 40 yıl hatırı olsun :p
Signal Ceramics marka emaye görünümlü renk renk üstü kuzulu, kedili, tavşanlı, şirin şirin sıfatlı :) bu seramik fincanlara bayıldık çocuklarla. Sevgili arkadaşım Gözde'nin hediyesi aslında, ben almadım ama çok sevdim, kullanırken çok keyif aldığım için öneri olarak paylaşmak istedim. Küçüklere çay, süt koyuyorum bunlarla, eşimle bana da duble türk kahvesi  ;)
Trafik işaretli halı-Koçtaş


Oldum olası sevmişimdir bu halıları, küçüklüğümden beri sevdiğim bu halıyı bizim oyun odası dediğimiz ağırlıkla oyuncak dolu odaya aldık. Bora yerde araba sürmeyi çok çok seviyor, üstünde yollar, park yerleri, havalalanları olan bu halıya da bayıldı. 
Nereden aldınız derseniz,  Koçtaş'ta bulduk, metre ile istediğiniz kadar ölçüde kestirip alabiliyorsunuz.

Kuru biber dolması-Carrefour


Halıdan kuru biber dolmasına mı? Evet, bu ayın yenileri arasında benim için bu da var :) Antep mutfağını oldum olası sevmişimdir, gel gör ki kuru dolmalardan hiç yapmamıştım. Annemlerin evinde de hiç pişmemişti. Ama dışarıda yediğimde çok beğenmiştim, hatta en beğendiğimi de buraya yazayım arkadaşım Özge'nin annesi Adalet Teyze yapmıştı yiyeli 10 sene olmuştur ama işte aklıma yer etmiş ;) Bakalım görecek mi yazımı . :)
Nasıl pişirdim, onu da ayrıca ekleyeceğim. 

Somon füme-Migros
Eşimle somon fümeyi çok seviyoruz. Ben de özellikle dereotuyla kahvaltılarda yemeye bayılıyorum. Dereotlu somon oldu mu gözüm ekmekti reçeldi görmüyor, Diyet yapanlara da tavsiye olunur. Çocuklara füme balıklar çok önerilmiyor bu arada neyse artık bu Omega3'lerde bizim olsun diyelim.

Mavi Jeans İstanbul Tişörtleri
Balıktan t-shirte geçelim, yavaş yavaş kişisel ürünlere dönüyorum ;)Mavi Jeans yine eşimle en sevdiğimiz markalardan. Ben de jeanlerinin kalıplarını çok sevmekle birlikte, tişörtlerini de yumuşacık kumaş ve orjinal desenleri ile ayrıca beğeniyorum. Oğlum da çok seviyor bu arada, küçücük boyuyla mağazaya girince tişörtlere koşup bu benim diyor :) Rahatlığı ve kalitesi ile benden tam not alıyor her zaman. Bu hafta sonu kampanya görünce bu mevsimde de üstüne hırka ile, yazın tek giyerim diyip t-shirt aldım uğramışken. Etiket fiyatı 50 Tl olan 2 T-shirt kampanya da 60 TL idi.

Organix Biotin ve Collagen Şampuan
Organix Biotin ve Collagen Şampuanı Organix serisinin yeni şampuanı.  Henüz denemedim, mevcut şampuanım biter bitmez  deneyince ayrıca yazacağım şu an kullandığığım (Yves Rocher )biter bitmez ilk sırada bu olacak. Yıpranmış Saçlar için olan şampuan ile ilgili görüşlerimi okumak isterseniz buraya bir tık. 
Biotin ve collagen içerikli bu şampuana çok anlam yükledim henüz kullanmadan, umarım beklentimi boşa çıkarmaz :D . Saçlarım ince telli, bu şampuan saçı kökten uca beslerken, saç tellerini kalınlaştırıp daha hacimli gösterme vaadinde bulunuyor bakalım göreceğiz. Hem dolgun, hem kuru olmayan hem de çabuk yağlanmayan saçlar istediğim çok da bişey değil yani :))
Organix Şampuanları da Yves Rocher ve Nude gibi kimyasal içeriği az olan, diğer piyasa şampuanlarına göre kısmen daha doğal . İçeriğinde sülfat, paraben yok. Sülfatsız şampuanlarım fiyatlatı diğerlerinden daha yüksek oluyor. Sebeplerinden birinin de sülfatsız şampuan üretmenin çok da kolay bir işlem olmadığı imiş..


Maybelline Master Contour Stick
İnstagram'da takip edenler bilir, kontür konusu geçti mi bende bir merak bir istek, ancak icraat yoktu. Kontürlü makyaj çok ilgimi çekiyor, güzel yapılınca insanı estetik yapılmışcasına değiştirip güzelleştiriyor. Elmacık kemikleri öne çıkartıp, burnu daha küçük göstermek benim aradığım şey açıkcası..Beni de o videolar, fotoğraflar çok etkilemiş olacak ki beklentim yüksekti. İlk denememde pek bir şey anlamadım. 01 numara light aldım ama koyu renkli kısmı bile baya koyu durdu sanki bende. Bir de uygulama sonrası yaymak da ayrı maharet istiyor sanırım. Biraz daha öğreneyim :) onu da ayrıca yazacağım .
Kullandım yazayım :) 
Evet el becerisi, alışkanlık istiyor biraz ama özetle ürün güzel arkadaşlar, henüz burnumu bununla küçültmeyi beceremedim ona estetik lazım :)) şaka bir yana, göz altını çok güzel aydınlatıyor. 
Elmacık kemikleri güzel çıkartıyor. Sürüşü rahat, benim gibi çok açık tenli olmayanlar için daha da güzel olabilir. Tavsiye ediyorum, sizlerinde kontur, kapatıcı, aydınlatıcı önerilerinizi bekliyorum.



Yves Rocher Allık

Yves Rocher'in tüm cilt makyaj ürünleri gibi dokusu ipeksi. Rengi çok pembe değil mi derseniz, valla evet :) biraz fazla pembe ama diğer ton da varlığı yokluğu belirsiz gelince bunu alayım dedim. Görevli de buna yönlendirdi zaten. Allık olduğu belli olsun dedi :D Rengi çok belirgin canlı bir pembe olduğu için fırçaya dokunarak kullanıyorum.
Asıl yılladır severek kullandığım Balm'ın Hot Mama allığı hala bir numaram. Onun pırıltılı yapısını ve verdiği tonu, rahat sürülüşünü çok seviyordum, tekrar ona dönebilirim.



Maybelline Baby Lips Electro Pop
Maybelline Baby Lips Electro Pop nemlendiricileri de maşallah ruj gibi güzel renklendiriyor. Hatta çok daha canlı. İçeriği de çok besleyici, fiyat da tabi ki rujlardan çok daha uygun. Kalıcılık derseniz pek yok ama biraz değişiklik, biraz canlılık istriyorsanız tam size göre. 4 farklı rengi var . Renklerin arasında turuncu ve eflatun da var :) Güzel nemlendiriyor içeriğinde shea yağı, bal ve E vitamini de varmış. Bir miktar da dolgunlaştırıyor, daha doğrusu öyle gösteriyor her nemlendirici gibi. Ben bu lipsticklerin ikisini de çok sevdim. Ayırım yapamadım :)

Furkan Aktar- Kışa Hazırlık Ürünleri :)
Malum havalar sıcaktan soğuğa döndü kızım ilkokul 1 evde bir de minik olunca, kendimizi ailecek ayrıca korumak gerekiyor. Büyük aktarları çok seviyorum. Şikayetini, derdini söyle dermanını bul. 
Aldıklarımdan kısaca bahsedeyim isterseniz.
  • Propolis bal gibi arılar tarafından üretilen bir besin maddesi ama üretilmesi, toplanması baldan çok daha zahmetli ve belki de çok daha faydalı . Arıların kovanları korumak için kovanların çevresini sardığı propolisin içeriğinin kovanı türlü mantar, bakteri gibi çevresel dış faktörden temiz tutması üzerine incelenen bu maddenin  Kanser dahil pek çok hastalığa iyi geldiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmış. Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirdiği, doğal ve etkili bir antibiyotik gibi işlevi olduğuna dair araştırmalar var.  İltihap önlediği, vücudu güçlendirdiği, antioksidan oluşu propolisi öne çıkarıyor.Tadı nasıl derseniz kesinlikle bal gibi güzel değil, hani şifa olsun diye 1 çay kaşığı balla karıştırıp ya da şurup niyetine içilebilir. Zaten günlük 1 çay kaşığından fazlası önerilmiyor. Çocuklar için ise önerilen miktar 1 çay kaşığından bile daha az.
  • Nöbet şekeri ( Osmanlı Şekeri) bildiğimiz şekerin doğal yollarla oluşturulmuş hali. Denemek için aldım, sonuçta ne kadar şekersiz bir hayat sürmeye çalışsak da şekersiz de olmuyor. Ayrıca şeker dozunda tüketilirse Canan Karatay gibi bazı doktorların inanışlarının aksine zehir yerine faydalı bile olabilir . Tuhaf bir şekilde bu şekerin, ses kısıklığına iyi geldiği, boğaza ve ağız içi yaralara iyi geldiğini okudum bazı kaynaklarda.
  • Gojiberry yi aktarda 100-200 gr. lık paketlerde taptaze halde görünce dayanamadım aldım hem tadı çok güzel, hem de çok şifalı. Diyetlerin son dönem favorilerinden biri olan gojiberry düşük glisemik indeksli ve tok tutucu. Ayrıca yüksek antioksidan oluşu ve yüksek vitamin ve protein değerleri ile diğer yemişlerden ayrılıyor.
Koton İnternet Alışverişi
Ve şimdi de  internet alışverişinde yeni keşfime gelelim :D Kızımın okul gösterisinde giymesi için istenilen kırmızı eteği hiç bir yerde bulamayınca, internette arattım . İnternette gezinirken, Koton'un internet sitesine rastladım. Hemen kaydoldum, yapılan ilk alışverişte 15-20 TL gibi bir indirim kuponu da var. Bu arada telefondan da sipariş verebiliyorsunuz. Yani arayıp 38 beden siyah bir pantalon istiyorum deyip alışveriş yapabiliyorsunuz. Kapıda ödeme seçeneği de var. Onun da bir bedeli var tabi 6-7 tl gibi. 
Cumartesi akşamı internetten verdiğim siparişim, Pazartesi sabahı elime ulaştı. www.koton.com
aklınızda olsun :)

Magisto Application
Magistooo en sevdiğim, en keyifle kullandığım İos ve Android uyumlu şahane video uygulaması. Fotoğraflarınızı, videolarınızı seçip, üstüne istediğiniz tema, müzikle size öyle güzel bir video hazırlıyor ki. Arkadaşlarımız da alıştı, buluşmalar sonrası hani bizim videolar diyorlar. Güzel bir anı oluyor. Mutlaka telefonlarınıza indirin.
Aşağıda youtube kanalımdan seçtiğim örnek kısa bir videomun  linki var. Bir de böyle güzel bir özelliği var, videolar kısa ama hazırlandıktan sonra tek bi hareketle ister instagrama, ister youtube'a, ister whatssuptan arkadaşına yolla.
https://www.youtube.com/watch?v=hU_CRUAB_4w

Mutlubiev 
Veee mutlubiev ile bitireyim. Geçenlerde bir yazımda da bahsettiğim Mutlubiev, ev temizliğinde gerçekten çok profesyonel. Kapsamlı, esaslı temizlik için gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. İnternetten mutlubiev temizlik hizmeti ile ilgili yazım için de buraya tıklayabilirsiniz.

Maksat fikir vermek, deneyimlerimizi paylaşıp farkındalıkları arttırmak umarım okumaktan sıkılmadınız. .)








Yorumlar

  1. Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.Blogunuza keşif etkinliğinden geliyorum benimkine de beklerim <3 sevgiler...
    http://merininblogu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan canim. Ayni hali bizde de var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Derya'cım. Evrensel halı desene 😀😀

      Sil
  3. bardagınıza bayıldım gercekten cok hosmus :) ayrıca kontur stick ürünüyle alakalı ben bulamasam da kullanan sevgılı blogger arkadaslar cok cabuk dagıldıgını ve ucup gıttıgını soyluyor fazla bı beklentı duymasanız daha verımlı olur sanırım :) her bırı ayrı guzelmıs koctas halılar da kullanım acısından oldukca faydalı olmus ıyı gunlrde kullanmanız dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Aynen kontur işi biraz da göz boyamaca 😂

      Sil
    2. Çok teşekkürler. Aynen kontur işi biraz da göz boyamaca 😂

      Sil
  4. Efendim merhaba! :)

    Keyifli bir alışveriş, harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. trafik işaretli halı da varmış heeee :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı