Mutlu bir ev için "mutlubiev"..

Her ne kadar vaktimin çoğunda evde olsam da 2 çocukla ev işleri hiç öyle uzaktan göründüğü gibi kolay değil. Yemek hazırla, çocukları okula götür, al, çocuklarla zaman geçir, oyna, ortalık topla, süpür, toz al, küçüğün öğlen uykusu, çamaşırdı, kurutmasıydı, sofra hazırla, topla derken gün bitiveriyor. Eh birşeyler yazmak ve okumak da günlük ödevlerim :) Kendimi pek çok şeyi koştur koştur yapar ve bazen de pek çok şeyi yarım yamalak yapar halde buluyorum. Temizlik de günlük hayatın olmazsa olmazı, ister imandan gelir de, ister Osho gibi "Evin senin bedenindir, kendine nasıl baktığını gösterir" de, ister Feng Shui'ye göre enerji akışlarını aktif tutmak olsun amacın azizim temizlik çok da kolay bir iş değil, özellikle de çocuklarla.


Mutlubiev ile Temizlik sonrası evdeki huzur zenginlik budur görüntüsü :)

Hani her gün yapılanları saymıyorum ama ev temizliği illa ki dip bucak temizlik istiyor, bizim de düzenli olmasa da gerek duydukça çağırdığımız bir temizlikçi teyzemiz var. Var ama her ihtiyaç olduğunda geliyor mu derseniz maalesef hayır çünkü kendisinin düzenli olarak haftanın belirli günleri gittiği evler olduğu için, biz biraz 2. 3. planda kalır durumdayız. Son günlerde ne zaman aradıysam istediğim tarihte bir başka yere gitmesi gerekiyordu...Böyle böyle derken temizlik işi iyice sıkıntılı olmuştu ta ki Mutlubiev'i duyana kadar. 
Nedir bu mutlubiev derseniz;
Evlere ofislere online siparişle mutlubiev.com sitesi üzerinden istenilen tarih ve saatte temizlik hizmeti verilmesini sağlayan bir şirket.
Ben öncelikle bu şirketin ismini sevdim, isimlere önem veriyorum malum.. Kafamda mutlubiev ile ilgili en başından beri hep olumlu bir imaj oluştu ve öyle de devam etti, temizliğin sonrasında gelen arkadaşı uğurlarkende düşüncem hep olumlu oldu.
Nasıl hizmet alabiliriz, fiyat nedir derseniz, hepsi internet sitesinde, Mutlubiev.com dan bakabilirsiniz. Ben sitenin kullanıcı dostu oluşunu çok sevdim, pratik bir şekilde evinde olmasını istediğin temizliği, detaylarını "temizlik" kapsamında neler olduğunu, neleri ilave ekletmek istediğini görebildiğin isteklerine ve evin büyüklüğüne göre ödeceğin rakamın şekillendiği, temizlik periyoduna göre fiyatların düştüğü bir sistem oluşturmuşlar. Ödeme de kredi kartı ile yapılıyor.


Mutlubiev Canlandırma :)


Diğer artıları 
Temizlik süresince eşyalarınız sigortalı,
Temizlik hizmetinden memnun kalmazsanız, firma tekrar ücretsiz temizlik hizmeti veriyor. Gelen kişiden çok memnun kalırsanız da yine aynı kişi gelsin, şeklinde belirtebiliyorsunuz.
Temizlik yapılacak ama evde o gün, yeterli malzemeniz mi yok, onu da onlar getiriyor.(isterseniz)

Gelelim bizim evin Mutlubiev deneyimine, ben açıkcası hiç tanımadığım biri geleceği için tedirgindim, ama bir yandan da hep daha önce olumlu şeyler duyduğum için, mutlaka iyi biri gelir diye aklımdan geçirirken, gençce zayıf, çıtı pıtı, ufak tefek Serpil isminde bir bayan geldi. Alıştığım görüntünün biraz dışında olunca, bu kadın ev işlerini nasıl yapacak, kıyı köşe yapamaz artık süpürür siler gider diye düşündüm ammaaa beni hayli utandırdı, hiç erinmeden, üşenmeden o kadar dip bucak temizlik yaptı ki hayretler içinde kaldım. Benim yazdan kışa geçişte kaldırmaya üşendiklerimi bir bir derleyip topladı. Yatağın altında açılıp serilmeyi bekleyen halıyı aldı çıkardı, istediğim yere serdi.Bir yerlere sıkıştırıp sonra düzenlerim deyip bıraktığım pek çok şeyi itina ile düzene soktu. Yani sadece temizlik değil düzen de getirdi eve. İçimden çok detaya giriyor, şimdi 3'te gidecek yarım kalacak herşey diye düşündüm ama aklıma web sitesinde gördüğüm not geldi, profesyonellerimiz işini bitirmeden ayrılmıyor demişti. Öyle de oldu saat 5'e kadar bizdeydi.

Herşeyi google'ladığım gibi bu şirketi de temizlik hizmeti almadan önce araştırdım. Başında gencecik insanlar var, bizim ülkemizde böyle bir açık olduğunu fark edip temizlik ihtiyacı olanlar ile bu işi yapabilecek en iyi temizlik personellerini bir araya getirmeye soyunmuşlar. Genç yerli girişimcileri her zaman desteklemeli diye düşünüyorum, biliyorsunuz. Eğer eviniz, ofisiniz için temizliğe ihtiyacınız varsa, kesinlikle tavsiye ediyorum, umarım bu kalitelerini de bozmaz hem kendileri hem de çalışanları için daha iyi şartlara sahip olurlar. 

Not: Sipariş sürecinde, tarihi netleştirmeye çalışırken Mutlubiev'e mail yolu ile de ulaştım ve benim sorularımla nazikçe ilgilenen, maillerime hızlı dönüş yapan  Tuğberk Bey'e de ayrıca buradan teşekkür etmek isterim:) Bir yerlerde iyi işler yapılıyorsa, mutlaka iyi bir ekibin eseridir zaten başka yolu yok . 

Hepimizin evi mutlulukla dolsun diyerek yazımı burada noktalıyorum :)

Mutlubiev nasıl? Blog'ta




Yorumlar

  1. siteyi inceledim de süper ya yolları açık olsun Bursa da da olaydı hemen deneyecektim umarım her ilde bu uygulamayı yapabilirler çok işe yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik İstanbul ve Bodrum dalar sadece belki zamanla büyür ;)

      Sil
  2. Ne kadar hoşuma gitti Dilek kızım. Kaç kişiye yararın dokunacak şimdi. Biz de geçen gün temizliğe gelen hanımla gidecekmiş gibi bir durum yaşadık. Aklımızda bulunsun. Ne kadar akıllı bir adam böyle bunu düşünen. İşlerinde kolaylıklar dilerim kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ece ablacım, işler illa olur Allah sağlık sıhhat versin hepsi olur değil mi.;) valla bu işin başındaki adam 25-26 yaşında girişimci bi genç desem inanır mısın... diğer kişilerin isimlerini de özellikle verdim jest olsun diye . İyilikleri paylaşmak gerek .. Gelen temizlikçi zaten ciddenn çok iyiydi yoksa bu kadar yazmazdım :))) Senin temizlikçide gidiyor gibiyse bırak gitsin ;) daha iyisi gelir

      Sil
  3. Sadece İstanbul'da olması hayal kırıklığı. Anlattıklarınızla çok iyi hizmet verdikleri ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ileride başka şehirlerde de olurlar, belli mi olur ;)

      Sil
  4. Ne güzel bir hizmetmis. Avusturyada da olsa keske. Ev toplamaktan biktim. Bizde temizlikçiler çok pahali oldugu için insanlar çagirmaz pek alisilmis bir uygulama degilm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abimler İsviçre'de yaşıyor. Onlarda da bu tip şeyler malum çok pahalı . Ancak yine de saatli birilerini alıyorlar,2 saat de olsa faydası olur.

      Sil
  5. Merhaba; google plus'ta gördüm sizi ve takibe aldım. bana da beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı