10 Kasım 2016 Perşembe

Nefis Arpa Şehriye Pilavı

Şehriyelerin pirinçlerden rol çaldığı, pilavların en güzeli, sofralarınnnnn ....Çok bayıldığım arpa şehriye pilavı aslında pilavlarda pirincin, bulgurun yanına ilave kullanılan, çorbalara lezzet ve doyurucu olsun diye eklenen bir makarna çeşidi. Şekli arpaya benzediği için böyle denmiş.

Ben de blogumda çok beğenilen arpa şehriye pilavı tarifimi paylaşmak istedim bugün. Tarifim soğanlı, kırmızı biberli, ben lezzet kattığı için bu şekilde yapıyorum ama dilerseniz siz katmayabilirsiniz.



Malzemeler ( 5 Kişilik) :

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 bardak sıcak su ( 1 bardağı et suyu )
  • 1/2 adet kapya biber küçük küçük dilinmlenmiş
Yapılışı :

Tereyağı ile birlikte küçük küçük doğranmış soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.

Salça eklenir, salçalar pişince doğranmış kırmızı biberler. 
Ardından arpa şehriyeler eklenip, kavrulur. 
Sıcak su ve et suyu eklenir, tuz, biraz karabiber ekliyoruz son olarak . 11-12 dk. da pilavımız hazır.

Not: Arpa şehriye pilavı evet kalorili, ama klasik beyaz pirinçten daha masum yine de yerken ölçüyü kaçırmamak da fayda var. 



Afiyet Olsun.


||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
E-mailinizi bırakarak, yazıları sıcağı sıcağına posta kutunuzda bulabilirsiniz.
Google friend connect'ten, Instagram ve Facebook'tan da takip etmeyi unutmayın .





7 yorum :

  1. leziziz görünüyor,bende çok severim bu pilavı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Siz nasıl yapıyorsunuz? Soğanlı, salçalı mı? :)

      Sil
    2. soğanlı ve domatesli( biraz da diğer sebzelerden, sizin gibi biber mesela )...

      Sil
  2. Çok leziz gözüküyor elinize sağlık <3

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...