Tavada Körili Tavuk

Ne zamandır tavuk yemeği yaptığım yoktu, ama baharatlarla özellikle köriyle lezzetlendirdiğim tavuk sotem bir harika oldu. Paylaşmazsam olmazdı. :)




Bu arada Hindistan ve Güneydoğu Asya mutfağında sık kullanılan "köri"nin aslında bir "baharat karışımı" olduğunu biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim. Bu faydalı "antioksidan" baharat karışım içerisinde; zerdeçal, kimyon, kişniş, zencefil, biber, kakule, hintcevizi, sumak bulunuyor.

Malzemeler:

  • 500 gr. kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 havuç, 4-5 dal dereotu
  • 2 tatlı kaşığı KÖRİ
  • 1 çorba kaşığı kekik
Yapılışı:

  • Tavukları zeytinyağı, tuz, biraz karabiber, köri, ile harmanlıyoruz. 

Tavuklar köri ve kekikle buluşuyor
Baharatlarla harmanladığımız tavuklara, havuç rendesi ve dereotu ekleniyor.

  • Rendelenmiş havucu ve dereotunu da ekleyip karıştırıp bir kaba ayırıp, buzdolabında bir süre dinlendiriyoruz. Vaktiniz yoksa hemen bekletmeden de tavukları pişirebilirsiniz.
  • Pişirirken, kızgın tavada sarımsağı pembeleşene kadar kavurduktan sonra tavuklu karışımı alıp yağda döndürüyoruz, terayağı da ilave edip tavada döndürerek pişirmeye devam ediyoruz. 

Tavuklar kızarınca lezzet dolu körili tavuğumuz hazır.




Afiyet olsun :)


Yorumlar

  1. Tavukla arası olmayanlar bunu kırmızı etle de yapabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek lazım ama Köriyi beyaz etle, makarnalarla vs. öneriyorlar daha çok, kırmızı etle hiç denemedim :) Tavukla hoşuma gidiyor, bir de ben kırmızı ete mantar ve kırmızı biberi dereotundan daha çok yakıştırıyorum.

      Sil
  2. Köri soslu mantarlı tavuk bayıla bayıla yediğim lezzet :D senin ki de çok harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. En enn sevdiğim yemek <3 Ekrana yapıştım desem yalan olmaz :))

    YanıtlaSil
  4. Havuç rendesi hiç aklıma gelmemişti, benim bunu yapmam lazımmm :)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, size de afiyet olsun şimdiden :)Havuç benim de son anda aklıma geldi :D dereotu ile uyumu da şahane oldu. Tavuğu biraz çekinerek yiyorum, nadir olarak. Bu tarifle çok lezzetli oldu diye korkuyorum :)

      Sil
  5. Mmmmm nefis görünüyor ellerine sağlık 🤗. İlk fırsatta denemek istiyorum 😊

    YanıtlaSil
  6. Mmmmm nefis görünüyor ellerine sağlık 🤗. İlk fırsatta denemek istiyorum 😊

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim :) Gerçekten lezzetli oldu, beğenirseniz paylaşırsan sevinirim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

L'oréal Paris Mucizevi Günlük Yüz Bakım Yağı ve Cilt Güzelleştirici Gece Bakım Kremi

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Yves Rocher Yıpranmış Saçlar için Jojoba'lı Onarıcı Şampuanı