Çocuklar için eğlence büyükler için nefes alma mekanı

Geçtiğimiz haftasonu 2 çocuk, 1 bebek, 2 yetişkin nerede buluşsak diye düşünürken, parka gitmeyekarar verdik!








Cevabı artık biliyorsunuz ;)


Park ama bildiğiniz parklardan değil, Maltepe Sahil Park'ta buluştuk .


Aslında girişte araç bolluğu ve ortalıkta dolanan araçları görünce geri dönmeyi düşünmedik değil, ama ben dönmek istemedim açıkcası. Doldurma zemine oluşturulmuş, sahile nazır bu devasa parkta güzel vakit geçireceğimizi düşündüm. 

Biraz sayısal bilgi vermek gerekirse;

171 futbol sahası büyüklüğünde olan bu geniş alan ülkenin değil dünyanın en büyük parkı ..
İçerisinde yetiştirilmek üzere planlanmış 80 bin adet üzerinde bitki çeşidi yetiştirilmesi planlanıyor.

Çocuk parklarını çok beğendim hepsi orjinal, bildiğimiz klasik plastik çocuk parkı yerine çoğunluğu ahşap, birbirinden farklı temalarda çocuk  parkları var.
İçeri girince aslında itiraf ediyorum ilk dikkatimi çeken havada uçanlar oldu :D tek kişilik helikopter misali bir araçla  gökyüzünü arşınlıyorlardı.
Hiç görmediğim kadar uçurtma gördüm, alanda seyyar satıcılar çeşit çeşit uçurtma satıyor. Birbirlerini gören çocuklar da uçurtma istiyor tabi ve gökyüzünde alabildiğine çeşitli uçurtmalar geziniyor.

Oooh keyfe gel


Geniş alana yayılmış çimenler üzerinde insanlar özgürce toprakla bütünleşmiş durumda.
Sandalyesini kapan gelmiş, muhtemelen erkenden geler kahvaltılarını da yanlarında getirmiş çimenlerde keyifte.

Pazar günü olduğu için belki de içerisi aşırı kalabalıktı, otoparkta yer bulmak mesele. İnsanlar buraya genelde sabah erkenden gelip, gün boyu kalıyor . Park ücreti saat fark etmeksizin 5 TL,   

Bu devasa alanda sadece çocuk parkı ve piknik alanı yok elbet. Aklınıza gelmeyecek envai çeşit aktivite alanı tasarlanmış burası için. Çocuklara yönelik Survivor'daki platformlar misali oyun alanları, trambolinler,  sevimli hayvan heykelleri, aklınıza gelecek bir sürü çeşitli oyun alanı parkta mevcut.
Bir kısmının inşaası bitmiş, bir kısmı da ilerleyen günlerde tamamlanmış olur.
Piknik alanı ile ilgili bir güzel özellikte parkta mangal yakmak yasak! Böylece kimse başkasının mangal kokusunu, mangal dumanını solumak zorunda kalmıyor.


Bel-Tur'a ait cafe'ler, trafik simülasyonlu çocuk parkı, kay-kay pisti, bisiklet parkuru ve Cami gördüğümüz kısımlardandı.

Gittiğimiz gün Rize Mutfağı'na yönelik tanıtımların olduğu bir kısım daha vardı. Ancak çocuklarla yolu yürüyemedik. Biz bir uçtaydık onlar bir diğer uçta.
Şaka değil 101 hektarlık bir alan olunca bir uçtan bir uca yürümek zor .

Açık hava, yürüyüş, çocuk peşinde  koşma, o esnada biraz da sohbet derken insan acıkıyor. Ufukta gördüğümüz ilk Bel-Tur Cafe'sine kadar uzunca bir yol yürüdükten sonra yer bulmakta, birşeyler almak için uzun uzun sıralarda beklemek biraz bezdirici oldu tabi.

Bilseydik bizde yanımızda yiyecek getirirdik demedik değil..

Çocukların uykusunun gelmesi şerefiyle yavaş yavaş alandan uzaklaştık. Çıkışta giriş gibi kolay olmadı, hele de Pazar günü sahil yolu ve diğer bağlantı yollarındaki anormal trafikten bahsetmiyorum bile .. 15 dk.lık yolu 1.5 saatte aldık.

Burası inşaatı sırasında çok eleştiri almıştı, ancak ortaya bence güzel bir eser çıkmış. Eksikleri var mı var, ama düzeltilebilir. Yine de bir süreliğine kendimizi farklı bir yerde gibi hissettik. Ağaçlar büyüdükçe çok daha hoş bir yer olacağını düşünüyorum.


Özetle;
  • Özellikle yakın bölgede oturanlar için gayet güzel bir alternatif olmuş. Araçla gelenler için de trafiği, haftasonu kalabalığını hesaba katmak şart. 
  • Yanınızda yiyecek olmadan gittiyseniz, bir an kendinizi çölde gibi hissedebilirsiniz. Yer büyük, yiyecek alanları da park alanlarınndan biraz uzakta olduğu için hem çokca yürümeniz, hem de çok beklentiye girmemeniz gerekiyor. Doğru dürüst oturacak yer bulmak, yiyeceklerde lezzet bulmak pek mümkün değil, ama karın doyurulur . Buna da şükür :) Ya da tamahkar olun canım, seyyar satıcılardan çekirdek alın çitleyin. 
  • Şimdilerde hepimiz unuttuk, ya da unutmaya çalışıyor olsak da bir kaç ay öncesine kadar tek gündemimiz terördü. Herkes mutlu mesut etrafta koşturup uçurtma uçururken terör olayları geldi bir an aklıma ve oranın güvenliğini düşünmedim değil.
  • Bu geniş alan daha da dolacak hatta belki biraz daha genişleyecek,daha da genişlemesine gerek yok gibi dursa da, yapılması planlanan kısımlar hayli büyük kompleksler..
  • Açılalı 1 seneyi geçmiş olsa da biz yeni keşfettik . Böyle yerlere, yeşil alanlara her zaman ihtiyaç var. 
Burası tam olarak nerede derseniz; 


Varış noktası Sahil Park, Yalı Mahallesi, 34844 Maltepe/İstanbul olan harita




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı