Yenilebilir Maske-Çilek Maskesi :)

En sevdiğimiz meyvelerden çileğin tam zamanı, bu muhteşem meyvenin lezzetinin de ötesinde çok sayıda faydası olduğunu, bir de üstüne üstlük cildinize de maske olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemek istemediğim, çöpe atmaya da kıyamadığım tabakta kalmış biraz da yumuşamış 4 çilekten şipşak bir maske yaptım, ve çooook beğendim ve tabi ki paylaşmak istedim.

Aklımda kalanları biraz da araştırdıklarımla eklediğimde  ortaya çıkan basit tarif şöyle;

  • 4 çileği çatalla ezin, ya da rendeleyin
  • bir tatlı kaşığı bal 
  • bir tatlı kaşığı yoğurt
Malzemeleri karıştırıp, cilde dairesel hareketlerle uygulayın. Biraz akışkan bir maske olduğu için saçları bantla tutturup, mümkünse uzanmak da fayda var. 10-15 dk sonra yüzünüzü ılık su ile yıkadığınızda cildiniz de değişimi fark edeceksiniz. Yumuşacık, temizlenmiş ve canlanmış olacak. Çilek mevsimi bitene kadar, çileği bol bol yiyip içlerinden 4-5 tanesini de cilde sürmek yaz boyu iyi gelecek. ;)

Gelelim çileğin cilde faydalarına;
  • Çilek C vitamini deposu. C vitamini cilde ne yapar derseniz? 
  1. Cilt lekelerine sebep olan enzimlerin işleyişini engelliyor.
  2. Ciltte kolajen sentezini aktif hale getitir, C vitamini olmadan kolajenler de işe yaramıyor ve kırışıklıklar oluşmaya başlıyor!
  3. Anti-oksidanlardan biridir, yani vücudumuzda serseri mayın gibi dolaşan ve hücrelerimize zarar vermeye yeltenmiş serbest radikallerle savaşarak, bağışıklığımızı kuvvetlendirerek  bizi daha sağlıklı, daha genç yapıyor. 
  • Pek çok cilt için uygundur, alerjiniz var ise ufak bir parça elinize sürüp denemenizde fayda var. Cildiniz yağlı ise 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Çileğin yapısı gereği, masajla tatbik edildiğinde doğal yolla peeling etkisi gösteriyor.
  • Gözeneklerin içine direk etki eder ve cildi etkili şekilde temizler.
  • Çileklerin diş ve diş etlerine de çok faydası var. Doğal diş temizleme yöntemleri arasında çileğin yeri ayrı. Çilekte elma ve üzümde de bulunan  beyazlatma özelliği olan malik  asit bulunuyor.
Maskeden artan olursa yine yiyebilirsiniz :) Şifa olsun :) Muhteşem kokusu ile de aroma terapi olsun :p

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı

Diyetkapımda ile ilk detoks denemem