Özelliklerinin farkında mısın?

Kendini koyun sanan aslanın hikayesini bilir misiniz?

Minik aslan yavrusu bebekken annesini kaybeder, onu tek başına  ormanda bulan koyunlar tarafından koyun sütüyle beslenip büyütülür. Aslan artık büyümüştür ama aslan olduğunun farkında değildir, kendini koyun zanneder.

Bulundukları bölgenin etrafında dolaşıp koyunları avlamak isteyen çakallar, kurtlar aslanı görünce geri adım atarlar ama aslanın çekimser halleri onlara güç verir ve sürüyü rahatsız etmekten çekinmezler. Koyunlardan birisi aslana gider ve durumu anlatır. "Sen koyun değil aslansın, g gücünü göstersen çakallar, kurtlar bizleri korkutamaz" "Bir kükresen bu bile yeter onları savuşturmaya" der.

Aslan ise bu duruma hayret eder, ilk kez böyle bir şeyi duymuştur. Aslan olduğundan haberi yoktur, söylenene inanmaz. 

Koyun arkadaşı seni inandıracağım deyip, kendini koyun sanan aslanı alır ve bir su kenarına giderler. İlk kez suya eğilirken sudaki aksine dikkat eden aslan bir kendine bir de koyun arkadaşına bakar ve aralarındaki farkı ilk kez o gün fark eder. Kendisi yeleleri, güçlü pençeleri, kaslı iri vücüduyla gerçekten de bir aslana benzemektedir. Çok şaşkındır, aslan olduğunu gözleriyle görünce inanır, kendini daha güçlü, daha kuvvetli hissediyordur artık. Bugüne dek hep me'le miştir kükremeyi denemek ister ve gerinir kükrer.. Kükremesiyle etraflarına sinsice yaklaşan vahşi hayvanlar geri çekilir. Aslan o güne dek hep içten içe farklı olduğunu hissetmiş ama hep koyunlarla bir arada olduğu için ve de buna inandırıldığı için başka türlüsünü düşünmemiştir. Kendini görmemiş, tanımamış fark etmemiştir. Ama o günden sonra herşey değişmiştir aslan için, engel gördüğü pek çok konuda tek yapması gereken kendinde bugüne dek saklı olan gücü hatırlaması yeterli olmuştur.

Aslan kaybettiği yıllara üzülür, ama çok geçmeden kendini tanıdığı için mutludur. Koyuna içindeki gücü dışarı çıkarttığı için teşekkür eder. Geleceğe daha güvenle bakar ve mutlu mesut yaşarlar :)



Hikayedeki Aslan'a doğruyu gösteren bir arkadaşı olmuş.
Herkesin böyle dostu ya da imkanı olmayabilir. İçindeki gücü kendisinin ortaya çıkartması gerekir o zaman..
Peki sen ? Kendinin farkında mısın? Koyun musun? Aslan mı? Yoksa Kaplan mı :)?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilmem Kaç Adımda Tuvalet Eğitimi...Bez Bırakma Denemeleri ve "Mutlu Son" :)

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı