YAŞASIN BARIŞ





Kızımla gittiğimiz 2. tiyatro oyunu, ilk seferden bu yana 2 seneden fazla zaman geçmiş.

Hamilelik, doğum, Bora biraz daha büyüsün derken.

Geçen gün Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'ne bu kadar yakın olup da yıllardır tiyatroya gitmemek ayıp deyip, çok sorgulamadan ilk çocuk oyununa iki bilet deyip bilet aldım, Bilet fiyatları yetişkin, çocuk fark etmeksizin 4 TL.

Fiyat böyle hesaplı olunca, biletler hızlı tükeniyor.O yüzden 3-5 gün önceden gidip bilet almak isterseniz çocuk oyunlarına yer bulmak pek mümkün olmuyor, 2 hafta kadar önceden bilet alınca istediğiniz yerden yer bulma imkanı yüksek. Biz 2. sıradan yer aldık, sinema için yakın önerilmez ya tiyatro da ön sıralar ayrıca keyifli.

Bugün gittik oyuna güzel zaman geçirdik Ece de sevdi. Oyun 5 yaş ve üzeri için uygun. 3-4 yaşında çocuklarla da gelenler vardı, onlar sanki biraz sıkıldı, biraz korktu. Yani uzaktan gözlemim bu şekilde oldu :)

Haricinde salonda tüm çocuklar da oturdukları yerden bol bol oyuna dahil oldu. Heyecanla barıştan yana taraf olup kötü Vezir'in oyununu bozdular :) Ece çabuk sıkılabilen bir çocuk sıkılmadı, hatta "Babam çağırsa da çıkmayalım, sonuna kadar izleyelim." dedi :) Savaş ve barış konusu aynı zamanda eğlenceli bir şekilde aktarıldı. Çocuk oyunu olsa da tekrarlarla dile getirilen son günlerde bıkmadan usanmadan söylediğimiz gibi "Savaş değil barış istiyoruz" oldu. Oyunda birlik olmanın önemi, barış içinde yaşamanın güzelliği. Ve pek çok masalda da olduğu gibi kötülük yapanların, eninde sonunda cezasını çektiğini bir kez daha gördüler ve oyunun sonunda miniklerin yüzleri gülüyordu.

50 dk.oyunda iki ülkenin arasındaki toprak sorununu çabuk çözüp, tatlıya bağladılar.

Çocukların da yetişkinler gibi televizyonlardan gördüğü ve daha da kötüsü yaşayarak tecrübe edindiği "savaş" ,"esaret" ve "şiddet" gibi olumsuz durumları neredeyse kanıksar vaziyette olduğu günümüzde bu oyunun verdiği mesaj sübliminal :) ya da direkt mesaj olarak çok önemli.

Özellikle doğuda, güneydoğu da keşke pek çok aile çocukları ile birlikte bu oyunu izleyebilse. Buradan yetkililere, ve değerli tiyatroculara selam ederim :)

Ne demiş M. Kemal Atatürk Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mantra Nedir? Ne İşe Yarar?

Evde Sağlıklı Çikolata Yapımı

Diyetkapımda ile ilk detoks denemem